S.K.N.W.K. 1 troeft Rillandia 1 op alle fronten af

Alsof het zo moest zijn. ’s Ochtends somber en grijs, maar toen om half drie werd afgetrapt op sportpark ‘Het Springer’ was hij daar, de zon. En deze zou letterlijk en figuurlijk blijven schijnen voor de thuisploeg. S.K.N.W.K. 1 had nog wat recht te zetten tegen Rillandia 1. In de heenwedstrijd werden ze namelijk op een zware 7-2 nederlaag getrakteerd. De blauw/zwarten (overigens gehuld in het oranje, omdat Rillandia alleen blauwe shirtjes had meegenomen) troefden ‘Rilland’ op alle fronten af. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met ‘slechts’ 3-0.

S.K.N.W.K. 1 begon de warming-up aan dit duel met precies 11 man (meer heb je er niet nodig!). Door blessures misten Emiel Kuijten, Sytze Stins, Martin Huisman, Martijn Neele, Erwin Nelissen, Robbert v/d Zande en Frank Boere. Lex Folmer is al het gehele seizoen afwezig. Hierdoor moesten de wissels dus komen van het 2e. Zij speelden om half 1 hun thuiswedstrijd tegen Hoek 3 en hadden dus zodoende al een wedstrijdje in de benen.

S.K.N.W.K. liet er geen gras over groeien en toonde meteen aan dat er voor de gasten niets te halen viel in Nieuwerkerk. Binnen 10 minuten hadden Wesley Goud (kopbal naast), Christian van Vossen (schot naast) en Wilco de Valk (schitterend afstandschot rakelings langs de paal) de score al kunnen openen. Rillandia gaf een speldenprikje, maar doelman Koen de Jonge stond zijn mannetje.

In de 19e minuut wordt Wesley dan diepgestuurd door Wilco de Valk. Hij is iedereen te snel af en gaat de 16 binnen. Daar wordt hij gevloerd en krijgt een terechte strafschop. Alleen vergeet de overigens prima leidende scheidsrechter Van Kan de speler van Rillandia met rood van het veld te sturen. Hij krijgt slechts geel. Christian van Vossen velt het vonnis en schiet de strafschop binnen, 1-0.

Hierna weer kansen voor Wesley en Van Vossen, maar hun schoten treffen geen doel. Aan de andere kant mag Koen ook nog een keer redding brengen, maar echt getest wordt hij dit duel niet. Dit komt omdat de gehele ploeg van de Nieuwerkerkers fel en geconcentreerd speelt en helemaal niets weggeeft. Rillandia komt er niet aan te pas.

In de 35e minuut weer een diepe bal op Wesley van Wilco. Tussen de verdediger en de doelman kan hij de bal netjes over de keeper lobben, 2-0. Hierbij raken de twee verdedigers overigens geblesseerd, omdat ze tegen elkaar botsen.

Met deze stand gaan beide ploegen rusten. Dit komt omdat de assistent-scheidsrechter van Rillandia waarschijnlijk een 2-0 ruststand heeft gepouled en het dus genoeg vindt en tot 2x toe voor buitenspel vlagt terwijl hier absoluut geen sprake van is! Een kopbal van Chris van Vossen gaat ook nog voorlangs. Vandaar de 2-0.

In de rust is S.K.N.W.K. dan getuige van de donderspeech bij ‘de buren’ van Rillandia door Eddy Kiesenberg, de vader van laatste man van S.K.N.W.K., Martin Kiesenberg. Hierdoor is de thuisploeg dus ook gelijk gewaarschuwd voor een getergde tegenstander na de rust.

Gelijk in de 1e minuut na rust moet Kristian Bouwman de bal onderscheppen, omdat Rillandia anders gevaarlijk door kan komen. Dan is het eigenlijk weer gelijk S.K.N.W.K. dat het initiatief neemt. Richard Bevelander kapt mooi z’n man uit, maar moet dan met, zoals hij dat zelf zei, z’n chocoladebeen, schieten. De keeper van ‘Rilland’ kan simpel redding brengen.

Dit is het laatste wapenfeit van Bevelander, want hij komt moegesteden naar de kant. Interim-coach Martijn Neele brengt George van Heukelom. Een gouden wissel, want het eerste balcontact is gelijk raak. Een prima diepe bal van de sterk spelende Robbert Padmos komt bij George. Deze weet de diepe bal langs de doelman in de verre hoek te spelen, 3-0.

S.K.N.W.K. is op zoek naar meer, maar scoort niet meer. De mooiste kans is voor Sander Uijl. Hij schiet de volley in een keer op het doel en ziet de bal op de lat uiteenspatten.

Nadat een scrimmage op miraculeuze wijze door de S.K.N.W.K.-verdediging kan worden weggewerkt is het duel al lang gespeeld. Doelman Koen de Jonge moet het veld nog verlaten, omdat hij last krijgt van zijn suiker. Hij wordt vervangen door spits Wesley Goud. Ver in blessuretijd krijgt invaller Richard v/d Sande nog een dot van een kans, maar hij schiet recht op de keeper. ‘Doelman’ Wesley Goud brengt nog een keer redding en zorgt dat de thuisploeg opnieuw ‘de nul’ kan houden.

Een compliment aan de gehele ploeg, met deze keer alleen maar uitblinkers. Volgende week weer een weekje rust. Hopen dat de geblesseerden weer wat terugkomen. Dit maakt het voor de trainer alleen maar moeilijker om keuzes te maken. Zoals er vandaag gespeeld werd, echt geweldig.

S.K.N.W.K. 1; Koen de Jonge (Richard v/d Sande), Martin Kiesenberg, Martijn Rentier, Léon Pollemans, Kristian Bouwman, Wilco de Valk, Sander Uijl, Richard Bevelander (George van Heukelom), Robbert Padmos, Wesley Goud en Christian van Vossen.