WRC: droomgoal Van Vossen doet SKNWK das om

De tweede avond van de WereldRegio Cup (WRC): typisch een gevalletje van ‘als je ze zelf niet maakt, krijg je het deksel op je neus. En hoe! Met de teams Dreischor, Duiveland en SKNWK in groep B was op voorhand al duidelijk dat eerstgenoemde veruit ondergeschikt was aan de twee Duivelandse ploegen. Veel woorden hoeven er aan de duels Duiveland-Dreischor en SKNWK-Dreischor niet te worden vuil gemaakt. Ja, dat ze dinsdagavond elkaars uitslag kopieerden op sportpark De Mol in Dreischor. Het werd tweemaal 5-0.
D
e ’eindstrijd’ – de winnaar plaatste zich voor de finalepoule van de WRC op zaterdag 23 mei in Brouwershaven – tussen Duiveland en SKNWK was alleraardigst en zeker de moeite van het aanzien waard. De Nieuwerkerkers, zeker niet helemaal volledig, maakten het Duiveland, wel zo goed als compleet, na haar dramatisch verlopen nacompetitiewedstrijd tegen Wieldrecht bijzonder lastig.

Duiveland leek er aanvankelijk niet helemaal met haar hoofd bij en hoopte misschien wel met minimale inspanningen de finalegroep te bereiken. De ervaren Wilco de Valk moet dat aangevoeld hebben en stuurde ‘zijn’ SKNWK gedreven aan. Die instelling sloeg over op zijn ploeggenoten. Ook zij voelden aan dat er dinsdagavond misschien wel een stuntje inzat. SKNWK kreeg in ieder geval legio kansen om dat te realiseren in Dreischor. Tot tweemaal toe bevond Wesley Goud zich oog in oog met Duiveland-goalie Kevin Verboom. Bij zijn eerste poging caramboleerde de bal via de ene paal naar en de andere paal het doel uit en bij zijn tweede schoot de SKNWK-spits weer op de paal. Toch kwam SKNWK aan een verdiende voorsprong in de eerste twintig minuten. Uitblinker De Valk rondde af: 1-0.

Na de pauze leidde een srimmage voor de goal tot de gelijkmaker van Marcel Zwager. Echter, Duiveland was nog niet van SKNWK af. Robert Padmos, alleen voor Verboom, wist niet te scoren. Direct aan de andere kant had Ronald Zwager het duel moet beslissen. De goal was leeg maar Zwager schoot veel te zacht in waardoor de bal alsnog kon worden weggewerkt. Zo bleef het 1-1 en was het wachten op strafschoppen.

Daar dacht Jordy van Vossen, neef van Peter, anders over. Met een gevoelige trap van zeker 25 meter liet SKNWK-doelman Koen de Jonge totaal kansloos en heel SKNWK verbouwereerd achter. Vijftien seconden later floot scheidsdrechter Hans Smits af. Duiveland haalde opgelucht adem en is na Bruse Boys de tweede ploeg in de finalepoule.

Uitslagen

SKNWK-Dreischor 5-0 (1-0 Wilco de Valk, 2-0 Robert Padmos, 3-0 Sander Uijl, 4-0 Leendert van Heukelom, 5-0 Richard van de Sande)

Duiveland-Dreischor 5-0 (1-0 en 2-0 Dennie le Comte, 3-0 Leen IJzelenberg, 4-0 Wilmar van de Sande, 5-0 Robert de Bruine)

Duiveland-SKNWK 2-1 (0-1 Wilco de Valk, 1-1 Marcel Zwager, 2-1 Jordy van Vossen)