Mevo completeert kwartet finalisten

Normaal gesproken had DFS de finalepoule van de WereldRegio Cup moeten bereiken, maar het werd Mevo. DFS vaardigde donderdagavond een tweede keus af naar Ouwerkerk waar de laatste poulewedstrijden van deze week werden gespeeld. Het eerste elftal verscheen niet omdat het komende zaterdag voor de nacompetitie in actie moet komen. Het niet verschijnen op sportpark ‘t Eultje voor de groepswedstrijden van de WRC werd niet door alle aanwezigen met instemming begroet. Immers, zo concludeerden de bezoekers, Zierikzee en Duiveland kwamen toch ook met volwaardige eerste selecties naar respectievelijk Kerkwerve en Dreischor. En ook zij hebben nacompetitieverplichtingen.
Dehalve was de verwachting dat Mevo zich na Bruse Boys, Duiveland en Zierikzee zich zou plaatsen voor de laatste vier voor de finaledag van de WRC op 23 mei in Brouwershaven.

Dat gebeurde met een incomplete eerste selectie. Van DFS had Mevo weinig te duchten en dat gold ook voor Ouwerkerk, dat slechts twee spelers miste. Omdat zowel Mevo als Ouwerkerk eenvoudig van DFS wonnen, werd de onderlinge confrontatie de ‘finale’ van de avond, zoals ook bij de vorige drie avonden het geval was. Heel even mocht Ouwerkerk op een stuntje hopen toen Pascal Koster zijn team op een 1-0-voorsprong bracht. Twee minuten later was het al weer gelijk en nog wat verder maakte Thomas Vos aan alle ‘onzekerheid’ een einde. Dat Ouwerkerk uit een vrije trap ook gelijk maakte, was slechts aardig voor de statistieken.

Uitslagen

Poule D:

Ouwerkerk-DFS 2-0 (1-0 Ronald van Vossen, 2-0 Carlo van der Maas)

Mevo-DFS 4-0 (1-0 Michiel Tamerus, 2-0 Jan-Thijs Berrevoets, 3-0, Matthijs Heeres, 4-0 Thomas Vos)

Mevo-Ouwerkerk 2-2 (1-0 Pascal Koster, 1-1 Matthijs Heeres, 2-1 Thomas Vos, 2-2 Carlo van der Maas)