Finaledag WRC kan mooi voetbalfestijn worden

De ingrediënten voor een mooie voetbaldag op het Brouwse sportpark Onder de Molen zijn aanwezig. De weersvooruitzichten zijn goed en met finalisten van de WereldRegio Cup ‘nieuwe stijl’ is niets mis. Onvoorziene gebeurtenissen – plotselinge blessures en late afmeldingen – kan de finaledag in de strijd om de WereldRegio Cup een mooi festijn worden.

Via de voorronden van vorige week plaatsten zich namelijk Bruse Boys, Mevo, Zierikzee en Duiveland. De Regiocommissie Schouwen-Duiveland, de organisator van officieuze, eilandelijke voetbalkampioenschap, heeft het afgelopen weekeinde ongetwijfeld met gemengde gevoelens de nacompetitiewedstrijden van Zierikzee en Duiveland gevolgd. Immers, een eventueel vervolg in de nacompetitie had ongetwijfeld gevolgen gehad voor hun deelname aan de WereldRegio Cup omdat de tweede ronde van de nacompetitie op donderdag 21 mei en zaterdag 23 en zondag 24 mei plaatshebben. Nu de twee clubs het tegen respectievelijk Moerse Boys en Wieldrecht niet hebben gered, lijkt er niets in de weg te staan om zaterdag 23 mei op volle oorlogssterkte naar Brouwershaven af te reizen.

Wanneer DFS dat ook doet, is de ploeg van Nico Schoute de voornaamste kandidaat om de negende plaats voor zich op te eisen. Eerst speelt DFS tegen WIK’57 en daarna tegen de winnaar van het duel All Stars-Dreischor.

SKNWK moet in staat worden geacht vijfde te worden. Het eerste duel ontmoeten de Nieuwerkerkers Brouwershaven. Bij winst staat SKNWK tegenover Ouwerkerk of ZSC’62.

De strijd in de finalepoule begint op het ene veld met het Duivelands treffen tussen Bruse Boys en Duiveland. De Bruenaren moeten ongetwijfeld sportieve revanchegevoelens hebben want in de competitie werd tweemaal verloren. Op het andere veld strijden de buurmannen Mevo en Zierikzee om de eerste drie punten. Na het Zierikzeese onderonsje ontmoet Zierikzee Bruse Boys en Duiveland Mevo. In de laatste ronde heeft Bruse Boys op papier een makkie tegen Mevo en staan de beste zaterdag- en zondagploeg van Schouwen-Duiveland, respectievelijk Duiveland en Zierikzee, tegenover elkaar.

Kortom, een eindstrijd waardig. Voorwaarde is en blijft wel dat de clubs met volwaardige eerste selecties naar sportpark Onder de Molen komen.