SKNWK en DFS houden ’t rustig

MIDDELBURG – Bij de twee zaterdagderdeklassers op Schouwen-Duiveland, SKNWK en DFS, was het rustig op het transferfront.

Hetzelfde geldt voor de vierdeklassers.

Carlo van der Maas is bij SKNWK de belangrijkste nieuwkomer in de selectie van Gerjo Prins. De nieuwe trainer start op 1 augustus in Nieuwerkerk en voegt ook de van Zierikzee A1 overgekomen René Verschoor aan zijn selectie toe. Tegenover de komst van het tweetal staat het vertrek van Christian van Vossen naar SNS en dat van Martijn Neele. Hij wordt speler/trainer van SKNWK 2.

DFS-trainer Nico Schoute ziet Bas Hogenstein en Ronald Braam een stapje terug doen en in tegenstelling tot het vorige seizoen haalde zijn ploeg geen ‘grote namen’ binnen. De overgang van aanvaller Léon Sinke ketste op het laatste moment af. “Wij hadden aanvallend nog wel wat versterking gewild”, aldus Schoute. Toch is DFS in de breedte sterker geworden. Jeroen Grefkens keert na lang blessureleed weer terug en daarnaast maakt een aantal ex-A-junioren deel uit van Schoutes selectie.

Bij de zaterdagvierdeklassers Mevo en ZSC’62 stromen voornamelijk A-junioren door richting de eerste selectie. Justin Vaane verruilt Zierikzee voor ZSC’62, maar daartegenover doet Barry Dorreman een stapje terug. Bij WIK’57 is op dit moment bekend dat Patrick de Broekert en Erik de Vlieger niet meer beschikbaar zijn voor het eerste elftal en dat Gert-Jan Broere stopt. MEVO gaat verder zonder Remco van der Wekken, Niels Verkaart en Wouter Fioole.