S.K.N.W.K. 1 opnieuw met lege handen

In de 3e klas A stond S.K.N.W.K. gisteren na 2 x 45 minuten opnieuw met lege handen. Op sportpark ‘Het Springer’ was De Meeuwen 1 te sterk voor de blauw/zwarten, die zich nu toch echt wel een beetje zorgen mogen maken. Er werd heel opnieuw heel weinig afgedwongen en aan de andere kant werd er wel heel simpel de mogelijkheid geboden aan de tegenstander om te scoren.

Het leek allemaal goed te beginnen. De eerste de beste kans was voor S.K.N.W.K. Het was Robbert Padmos die na een prima aanval in de begin minuten de bal via de lat over het doel schoot. Echter was dit in de eerste helft ook gelijk het gevaarlijkste wapenfeit van de thuisploeg. S.K.N.W.K. probeert het wel, maar als je eenmaal in de positie zit waar S.K.N.W.K. nu zit, dan wordt het lastig. Weinig vertrouwen in de ploeg en ook een beetje geluk dat dan ontbreekt.

In de 24e minuut maakt S.K.N.W.K.-er Erwin Nelissen een overtreding binnen de 16, strafschop. Doelman Koen de Jonge van S.K.N.W.K. gaat wel naar de goede hoek, maar de penalty wordt goed ingeschoten, 0-1. Hiermee gaan beide ploegen ook om een lekker bakje warme thee.

Gelijk in de 2e helft krijgt de thuisploeg het deksel op de neus. Binnen een paar minuten kan De Meeuwen de score verdubbelen. Het verzuimt dit niet en neemt dan eigenlijk al gelijk een onoverbrugbare voorsprong, 0-2.

Kristian Bouwman krijgt namens S.K.N.W.K. nog een mogelijkheid om de marge te verkleinen, maar zijn schot met links is een simpele prooi voor de doelman van De Meeuwen.

Aan het eind van de wedstrijd wordt het dan ook nog 0-3. Een typisch doelpunt voor een ploeg in de onderste regionen. Een ingooi wordt naar de keeper gegooid, maar een tegenstander van De Meeuwen is veel scherper en allerter. Hij kan simpel doorlopen en de bal binnenwerken.

Conclusie is dat S.K.N.W.K. na de eerste seizoenshelft op een 11e plaats staat. Tegen alle ploegen in de 3e klas hebben ze nu gespeeld en slechts 2 wedstrijden werden gewonnen (A.Z.V.V. 3-2 en Kapelle 4-1). Alle overige 9 duels leverden geen punten op.

‘Geluk’ voor S.K.N.W.K. is nog dat 3 overige teams er tot nu toe ook niet zo heel veel van bakken (Kruiningen, Kapelle en Spui staan nog in de buurt van de Nieuwerkerkers). Hierdoor zijn er nog steeds mogelijkheden om naar boven te kijken. Maar dan zullen er wel punten gepakt moeten gaan worden.

Volgende week opnieuw een zeer belangrijk duel. Dan komt de nummer laatst Kruiningen op bezoek op sportpark ‘Het Springer’. Voor S.K.N.W.K. op dit moment zeker geen zekerheidje voor punten, want een aantal weken geleden stonden ze dat ook en toen werden de Nieuwerkerkers met 3-0 huiswaarts gestuurd. Ze zijn dus gewaarschuwd!!

S.K.N.W.K.: Koen de Jonge, Erwin Nelissen, René Verschoor, Sytze Stins, Léon Pollemans, Sander Uijl, Robbert Padmos, Emiel Kuijten, Wilco de Valk, Kristian Bouwman (George van Heukelom), Wesley Goud