Sponsor van de Maand: Hilbra

Met ingang van oktober 2010 hebben we een nieuwe rubriek op deze website gelanceerd, namelijk “Sponsor van de maand”.

We zijn van mening dat nog beter in beeld moet komen wie onze sponsors zijn en wat de sponsors van S.K.N.W.K. voor hun leden, ouders van jeugdleden, supporters, donateurs en (overige) bezoekers van deze website zouden kunnen betekenen.

Ook vinden we belangrijk welke gezichten er achter de betreffende sponsor schuil gaan.

Onze zesde “Sponsor van de maand”:

1: Wie zijn jullie?: Waar houdt Hilbra zich mee bezig?

Dat zullen wij uitleggen. Hilbra Spackspuitbedrijf is opgericht in September 2000 met als eigenaar Piet Hillebrand en voor het administratieve gedeelte mijn vrouw Patricia. Samen hebben we een zoon Guido. Piet heeft in 1988 het vak spackspuiten geleerd bij Schults Schilders in Zierikzee. Na 12 jaar in loondienst vond hij het tijd om voor zich zelf te beginnen als ZZP er. Piet werkt voornamelijk in nieuwbouw projecten o.a. appartementen, woningen en bedrijfspanden, daar worden grotendeels alleen de plafonds gespoten. Ook particulieren weten hem te vinden, als men geen behang meer wil, of als men gaat verbouwen.

Voor degene die niet weten wat spackspuiten is een korte uitleg. Dit is een pleister op water basis, dat doormiddel van een spuitmachine samen met luchtdruk wordt gespoten op de wanden of plafonds. Dan krijgt U een korrel effect. Piet heeft dit 7 jaar alleen gedaan, totdat onze zoon Guido aan gaf stucadoor te willen worden. Hij behaalde zijn diploma’s en is gespecialiseerd in allerlei stucwerk van dun tot dik, sierpleister en schuurwerk en ook het spackspuiten behoort tot zijn kunnen. In september 2007 is Piet samen met zoon Guido een VOF geworden. Er is een 2e bus gekocht en de naam Hilbra werd uitgebreid met o.a Hilbra Spackspuiten & Stucadoorswerken.

2: Wat zie je / zien jullie als jou / jullie sterke punten in de markt?

Ons sterke punt is dat we nog steeds bestaan. Na het instorten van de bouw en verkoop van de huizenmarkt is het zwaar om toch door te gaan. Heel veel stucadoorsbedrijven redden het niet. De prijzen van materialen gaan wel omhoog, maar de prijzen die de aannemer betaald gaan verder naar beneden . En dan moet je resoluut handelen. En denken wat doe ik? Toch werk aannemen voor een lagere prijs , of thuis zitten zonder werk? Dan is de keuze snel gemaakt. Tevens zorgen voor een goede administratie en boekhouding. En reklame maken door middel van sponsoring , maar dat doet gelukkig mijn vrouw Patricia. Daar gaat ook heel veel werk en tijd inzitten.

We draaien alweer ruim 10 jaar een eigen bedrijf. Zelfs klanten van heel lang geleden bellen na jaren nog op, van doe je het nog steeds. En dan zeggen wij , ja natuurlijk, de werkzaamheden zijn uitgebreid met stucadoorswerk. Het gaat via mond op mond reklame. Ons werkgebied strekt ver. Het grootste gedeelte is buiten Zeeland, hoewel nu ook de Zeeuwen meer verbouwingen doen. En we veel worden benaderd.

3: Wat zijn uw / jullie eigen sportervaringen?

De sportervaringen van Piet zijn geweest wielrennen en voetballen. Piet is geboren in Zierikzee, later verhuisd naar Rilland. Daar is hij op z’n 12e jaar gaan voetballen. Na 2 jaar ging het anders, hij koos de ‘wielrenfiets’ i.p.v. voetbalschoenen. Dit gaat vlugger dan voetballen. Maar het noodlot sloeg toe. Toen Piet 16 jaar werd en brommer had, kreeg hij een ernstig ongeluk. Hij verbrijzelde zijn been. Na heel lang revalideren en wel 35 operaties verder, was het sporten wel over. Toch kwam er een licht puntje, 23 jaar later en inmiddels rond de 40. Toch weer voetbalschoenen aangetrokken en enkele jaren bij s.v. Renesse gespeeld. Nu is het wachten op de postduiven als hobby elke zaterdag van april tot september. En uiteraard ook langs de lijn bij SKNWK.

Van Guido valt er niet zo veel te schrijven. Hij kon heel goed zwemmen. Er werd door de zweminstructeur gezegd dat hij talent had voor wedstrijdzwemmen, dus opgegeven bij Onderdak in Zierikzee. Maar de lol was er gauw af, hij wilde niet meer. Na een poosje steeds meer gevraagd ga op voetballen, dat is toch ook leuk. Dan ben je bezig. Eindelijk de knoop doorgehakt, maar hij had het snel gezien en stopte ermee en. Hij hing de voetbalschoenen aan de wilgen. Einde sportcarrière.

4: Wat bindt u met SKNWK?

Uiteraard de voetbal. Dit is gekomen door een zoon van mijn vrouw, Emiel Kuijten uit een eerder huwelijk. Vanaf zijn 4e jaar heb ik deze grootgebracht. Hij voetbalde eerst in Bruinisse (Bruse Boys) en daarna in Nieuwerkerk bij S.K.N.W.K. Zelf ben ik ook leider geweest van de D-pupillen.

Omdat ik ook nog een andere hobby heb namelijk postduiven (en ook dat is op zaterdag), kon ik niet alles combineren. Emiel voetbalt nog steeds in het 1e elftal (alleen nu even niet, hij is herstellende van een knieoperatie), maar dan hopen we hem toch weer snel in het veld te zien hollen. Emiel is trouwens ook Stucadoor (Stuco Emiel) en samen met hem sponsoren we de voetbaltassen en inloopshirts van het 1e elftal.

Door het vragen om reklame te maken van Hilbra, hangt er ook een reklamebord langs de lijn op sportpark ‘Het Springer’. Onze naam staat vermeld op de wedstrijdshirts van het 1e elftal en ook is er een mascottebeer gemaakt door mijn vrouw. Deze mascotte draagt de naam ‘t Springertje. Deze is te bewonderen in de vitrinekast in de kantine.
Dit seizoen hebben sponsorcontract voor twee jaar verlengd en er wappert nu ook een vlag van Hilbra bij de ingang van het sportpark. Tevens sponsoren we samen met Peter van de Cingel Bestratingen de voetbaltassen van het 4e elftal.

Nu ik denk dat dit Hilbra wel genoeg bindt met SKNWK.

Waarvoor kunnen leden van SKNWK en bezoekers van deze site specifiek bij jullie terecht?

Ze kunnen bij ons terecht voor alles wat ons werk betreft. Het Spackspuiten, stucadoren, sierpleisteren, schuurwerk.

Voor meer info, mail naar hilbra@kpnplanet.nl bel 0111-642025 of 06-55142738 of 06-22337547 of fax 0111-644004.