S.K.N.W.K. 1 – Duiveland 1(competitie) 5-0

S.K.N.W.K. 1 simpel naar overwinning op Duiveland 1

Gisteren startte de competitie van het nieuwe seizoen. Voor de blauw/zwarten betekende dit gelijk een derby tegen ‘buurman’ Duiveland. Trainer Adriaan Nieuwenhuijse gaf in de bespreking aan dat hij het altijd wel prettig vind om de competitie te starten met een derby. En (ook) deze keer had hij gelijk. S.K.N.W.K. was veel sterker dan een zeer zwak acterend Duiveland en won dan ook heel verdiend met 5-0.

Al na 2 minuten was het raak. Een corner van Leon Goedegebure kwam via Gert-Jan Tierie bij Jurjen Vermeer. Hij schoot knap binnen en zette dus zodoende de 1-0 op het scorebord. Vlak hierna was het bijna 2-0. Het was aanvoerder Martijn Neele die een slim genomen vrije trap van Leon de Bruine bij de eerste paal kon binnenwerken. Helaas voor hem en heel S.K.N.W.K. verdween de bal in het zijnet naast doelman René Zwart van Duiveland.

Duiveland kwam hierna bijna langszij. Eerst uit een corner, maar doelman Quik parreerde de bal tot 2x. Vlak hierna toch bijna de gelijkmaker. Martijn Neele wilde een lange bal geven, maar schoof de bal zo bij Barry Steenpoorten in de voeten. Deze ging goed door en probeerde met een stift doelman Quik te verschalken. Gelukkig schoot hij de bal naast het doel.

Binnen het kwartier was het overigens toch 3-0. Eerst was het Christian van Vossen en daarna Gert-Jan Tierie die na een paar prachtige aanvallen het net lieten bollen. Eigenlijk was toen de wedstrijd al gespeeld.

In de rust toch nog even wat rechtzetten. Met name in balbezit waren de Nieuwerkerkers te onrustig en niet scherp genoeg. Dit moest in de 2e helft beter.

Na de thee hetzelfde spelbeeld. S.K.N.W.K. was veel sterker en liet het balletje lekker rondgaan. Ronald van Vossen ging op avontuur en schoot de bal richting het doel. Deze zou er zeker niet zijn ingegaan, ware het niet dat een Duivelandspeler de bal zo van richting veranderde, dat de bal toch in het doel vloog, 4-0.

Het slotakkoord was voor invaller Emiel Kuijten. Uit een prima pass van Maarten Padmos schoot hij schitterend in in het dak van het doel, 5-0.

S.K.N.W.K. speelde hierna het balletje rustig rond en liet de tijd verstrijken. Duiveland kon en wilde niet meer aanzetten. Zodoende eindigde deze seizoensstart voor S.K.N.W.K. in een eclatante 5-0 overwinning. Wel met de beide beentjes op de grond blijven staan, want Duiveland speelde gisteren te zwak om conclusies te trekken uit deze wedstrijd.

De wedstrijd stond overigens onder leiding van scheidsrechter Jacob van de Berge uit Bruinisse. Ook nu bleek weer dat Jacob een prima scheidsrechter is die, met alle respect, eigenlijk veel hoger moet fluiten dan de 3e klasse!!

S.K.N.W.K.: Leon Quik, Lex Folmer, Frank Boere, Martijn Neele, Maarten Padmos, Jurjen Vermeer (Remco Veenboer), Leon de Bruine, Leon Goedegebure, Gert-Jan Tierie, Ronald van Vossen (Emiel Kuijten), Christian van Vossen (Robbert Padmos).

geschreven door: Mediumvisor