S.K.N.W.K. 1 – W.H.S. 1(competitie) 0-1

WHS 1 samen sterk

Nieuwerkerk, zaterdag 16 september 2006

Na het overlijden van Siem Vroegop volgde er voor WHS een emotionele week waarin de gedachte aan voetbal even op de achtergrond werd gedwongen.
Om dan op zaterdag weer fris op het veld te staan vergt veel van de mentale weerbaarheid van zo’n jonge groep. Na de indrukwekkende minuut stilte die de spelers met de armen om elkaar beleefden ging de wedstrijd van start.

De eerste 10 minuten leek het of de mannen van Cees Stoutjesdijk nog wat zoekende waren maar na die 10 minuten werd de schroom afgelegd en de wedstrijd gekanteld.

Vaak was Pieter Lindhout bij de aanvallende akties betrokken en de jonge aanvaller schoot in de 10e minuut een bal net over de lat van het SKNWK doel.

In de 17e minuut gaf hij de bal goed voor en Patrick Ketting kopte de bal op de paal, twee minuten later was hij weer betrokken bij een aanval, hij plaatste de bal naar Michel Mosselman en die verlegde het spel direct naar Patrick Ketting. Laatstgenoemde schoot de bal net over doelman Leon Quick. Het begint ééntonig te worden maar in de 21e minuut weer een voorzet van Pieter Lindhout die door spits Patrick Ketting op de keeper wordt geschoten. Het was wachten op een WHS doelpunt en dat kwam er dan ook. Eerst nam Perry Snoep nog een vrije trap van de linkerkant die te laag voor het doel kwam maar in de 27e minuut mocht hij het nog een keer van de rechterkant proberen.

Met links krulde hij de bal schitterend rond de muur en in de verre hoek, de SKNWK doelman was kansloos en dus 0 – 1 voor de groenwitten.

De WHS’ers vierden de treffer luidruchtig en ze moedigden elkaar aan om door te gaan, er kwamen nog wat kansjes maar doelpunten bleven uit. Deed SKNWK dan helemaal niets in de eerste helft, jawel maar het duurde tot de 40e minuut voordat Gert Jan Tierie uit een corner net naast het doel van Anton Elenbaas schoot. WHS was erop gebrand om de 0 – 1 voorsprong naar de rust te brengen en dit lukte de ploeg ook.

Na de rust was het in de 46e minuut weer Pieter Lindhout die Patrick van Schetsen een niet te missen kans bood, van Schetsen zette de punt van zijn schoen tegen de bal maar helaas verdween deze over het SKNWK doel.

In de 60e minuut een lob van Gert Jan Tierie die op de lat boven de WHS doelman terecht kwam, vanaf dat moment ging SKNWK meer pressie spelen met een lange bal en kwam WHS onder druk te staan. De meeste ballen warden echter door het sterk spelende centrale verdedigingsduo Leon de Witte en Hans van den Ouden onschadelijk gemaakt. In de 62e minuut een corner voor SKNWK maar gelukkig voor WHS kopte de spits de bal net naast. Weer 3 minuten later een harde knal van de SKNWK voorwaartsen op het doel van Anton Elenbaas, de WHS goalie redde gelukkig bekwaam en voorkwam hiermee de gelijkmaker.

WHS kreeg het vooral conditioneel zwaar en diverse spelers kampten met krampverschijnselen, opvallend was dat de oudere spelers hiervan minder last liken te hebben dan de youngsters. De moegestreden vechtjassen Richard van de Repe en Patrick van Schetsen werden vervangen door de frisse krachten Ivan Hage en Andreas Vroegop. Op karakter bleef WHS overeind en de laatste kans was dan ook voor de groenwitten. De goed spelende Matthijs Bruijnzeel schoot uit de draai net over na een corner van Patrick Ketting.

Je mag concluderen dat WHS heeft laten zien dat het sterker uit de afgelopen moeilijke periode is gekomen en dat de ploeg een enorme veerkracht en vechtlust tentoonspreidde. Eigenschappen die voor SKNWK op deze mooie zonnige zaterdagmiddag te veel van het goede bleken te zijn.