Serooskerke 1 – S.K.N.W.K. 1(competitie) 3-2

S.K.N.W.K. 1 geeft opnieuw niet thuis

Gisteren stond in Serooskerke de kraker op het programma tussen de plaatselijke v.v. en S.K.N.W.K. 1. Een mooi affiche tussen twee ploegen die graag willen voetballen en die pretenderen om allebei mee te doen om de bovenste plaatsen. Inmiddels blijkt dat ‘Seroos’ zijn woorden waar maakt, S.K.N.W.K. moet echter op gaan passen. Opnieuw gaven ze niet thuis en ook deze keer bleven ze met lege handen achter, 3-2.

S.K.N.W.K. gestart in het reservetenue nam in het begin middels goed voetbal nog wel het initiatief. Er werd goed gecombineerd en de tegenstander werd fel verdedigd. Ze kwam ook de eerste treffer tot stand. Aanvoerder Martijn Neele kwam prima voor spits Frank Allaart en zorgde zodoende voor balbezit. Ronald van Vossen schoot nog op de keeper, maar zijn meegelopen broertje Christian zorgde toch voor op dat moment zeer terechte 0-1. Hierna nog enkele kansen voor S.K.N.W.K. maar geen treffers.

Binnen 3 minuten was de voorsprong vergeven. Eerst mocht een voorzet van de linkerflank van Seroos veel te makkelijk worden gegeven. De geheel door S.K.N.W.K.-verdediger Frank Boere vrijgelaten Frank Allaart scoorde met z’n kop de gelijkmaker. Enkele minuten later weer een treffer van de thuisploeg. Een ingooi bleek de aanleiding. Martijn Neele liet zijn directe tegenstander veel te makkelijk wegdraaien en schieten. Doelman Léon Quik bracht nog redding, maar verdediger Martin Huisman stond niet op te letten en liet z’n man heel makkelijk scoren, 2-1.

Vlak voor de rust, wat heet, de 5e minuut van de blessuretijd, scoorde S.K.N.W.K. de op dat moment terechte gelijkmaker. Martijn Neele kopte een corner van Ronald van Vossen schitterend binnen, 2-2.

In de rust bleek dat S.K.N.W.K. zonder de geblesseerde Ronald van Vossen verder moest. Hij was bij een kopduel geblesseerd geraakt aan het hoofd. Een aderlating voor S.K.N.W.K., want Ronald speelde erg goed in de spits. Hij werd overigens vervangen door Léon Goedegebure, die prima inviel.

De tweede helft gaf S.K.N.W.K. echter niet thuis. Veel te onrustig spel en met name in balbezit waren er veel te veel spelers die zicht verstopten en dus niet thuisgaven.

Een voorzet van de wederom de linkerflank werd door verdediger Martin Huisman volledig verkeerd ingeschat. Hij ging volledig onder de bal door en spits Frank Allaart wist hier natuurlijk wel raad mee een scoorde, overigens op schitterende wijze, de 3-2.

S.K.N.W.K. ging nu alles of niet spelen. Via Martijn Neele (kopkans), Christian van Vossen (op de keeper) en Gert-Jan Tierie (schot naast na prima pass van Emiel Kuijten) gingen ze nog op zoek naar de 3-3, maar die viel niet.

Voor de neutrale toeschouwer absoluut een zeer aantrekkelijke wedstrijd. Misschien had een gelijkspel een terechte afspiegeling geweest van de wedstrijd, maar het mocht niet zo zijn. S.K.N.W.K. zal duidelijk uit een ander vaatje moeten gaan tappen. Op dit moment bezetten ze een 8e!! plaats met inmiddels na 4 wedstrijden al 8 verliespunten.

Volgende week uit naar Krabbendijke. Hopelijk zijn ze zich er van doordrongen dat er nu iets moet gebeuren.

S.K.N.W.K.: :Léon Quik, Frank Boere, Martijn Neele, Martin Huisman (Léon Pollemans), Léon de Bruine, Jurjen Vermeer (Remco Veenboer), Gert-Jan Tierie, Emiel Kuijten, Ronald van Vossen (Léon Goedegebure), Christian van Vossen.

geschreven door: Mediumvisor