Serooskerke 1 – S.K.N.W.K. 1(competitie) 3-2

Serooskerke behoudt ongeslagen status

Op deze mooie zomerse zaterdagmiddag stond de altijd interessante ontmoeting tussen Serooskerke en S.K.N.W.K op het programma. Deze wedstrijd levert over het algemeen veel spanning en strijd op, zo was het vandaag niet anders.

Al na 2 minuten was het Nicky die uit een goede steekpass voorlangs het doel van Leon Quik schoot. Na een redelijk sterke opening van Serooskant nam S.K.N.W.K het heft in handen en kreeg ook enkele kleine mogelijkheden. Na ongeveer een kwartiertje voetballen waren het dan ook de bezoekers die via Christian van Vossen de 0-1 op het scorebord zetten. Enkele minuten later was het wederom een schot van S.K.N.W.K. dat voor gevaar zorgde, echter had Jerry een goede reflex paraat. Na een half uur spelen kwam Seroos steeds meer onder de druk vandaan en was het via een doelpoging van Nicky gevaarlijk. Het was dan ook niet lang wachten op de 1-1, een voorzet vanaf de linkerkant werd niet helemaal goed ingeschat door de S.K.N.W.K.-goalie waardoor het voor Frank Allaart een koud kunstje bleek de bal in het doel te koppen.
Het leek of S.K.N.W.K. de weg even kwijt was, want de 2-1 liet niet lang op zich wachten. Enkele minuten na de gelijkmaker draaide Bas goed weg van zijn tegenstander en vuurde de bal richting de bovenhoek ware het niet dat doelman Quik er knap tussen zat, maar uit de rebound kon Bernado simpel binnenkoppen. Het zag er naar uit dat we met deze tussenstand zouden gaan rusten, echter werd in de laatste minuut van de 2e helft de stand weer gelijk getrokken. Na een goed redding van Jerry werd de daaruit volgende corner binnengeknikt door laatste man Martijn Neele.

Na de thee was het lang wachten op kansen en werd er van beide kanten rommelig gevoetbald (vuurpijlenvoetbal). Na een kwartier spelen kon dan toch de eerste kans genoteerd worden, Frank kopte de bal net over het doel. Een minuut later was het dan wel raak, een lange pass van Jasper werd gecontroleerd door Frank, deze aarzelde niet en haalde verwoestend uit, 3-2. Na enkele wisselingen aan beide kanten volgde een spannende slotfase waarin niet goed gevoetbald werd, maar wel veel strijd te zien was. In deze fase viel er via een diagonaal schot van Bernado slechts één echte kans te noteren aan Serooskant en was het Christian van Vossen die vlak voor tijd nog een grote kans op de gelijkmaker om zeep hielp. Na 10 minuten blessuretijd konden uiteindelijk de 3 punten in de tas worden gestopt. Seroos behoudt zo haar ongeslagen status en zal volgende week in de lastige uitwedstrijd in en tegen Nieuwdorp alles moeten geven om zo de koppositie in de 3e klasse A over te nemen.