S.K.N.W.K. 1 – N.O.A.D. ’67 1(competitie) 2-0

N.O.A.D. komt tekort tegen S.K.N.W.K.

Na de euforie van de winst in de streekderby, moest NOAD de moeilijke uitwedstrijd spelen tegen het geroutineerde SKNWK. Vorig seizoen de nummer 3 met 43 punten tegenover NOAD met een 10e plaats met 20 punten. Na een hoopgevende start in het eerste kwartier kantelde de wedstrijd naar Nieuwerkerks voordeel en kwam NOAD in de problemen. Na de rust leek het er in het begin op dat NOAD kon werken aan de gelijkmaker. Maar het missen van de “vorm van de dag” leidde ertoe dat NOAD geen eer kon behalen op sportpark “de Springer” in Nieuwerkerk.

Gaandeweg de eerste helft sloten de linies niet goed aan bij NOAD en kreeg SKNWK vat op het spel. Als NOAD eruit wilde komen volgde er als het ware een omsingeling van blauw/zwarte spelers en werd al in een vroeg stadium de druk naar voren toe verstoord. Het was in de 22e minuut dat de NOAD defensie moest buigen. De mee opgekomen back Jurjen Vermeer gaf een voorzet op maat aan spits Ronald van Vossen die onberispelijk de 1-0 voorsprong voor zijn team aantekende. De beide backs in de defensie Remy van Herk en Eric Arkesteijn deden hun uiterste best om de gevaarlijke aanvallers v Vossen en Emiel Kuijten aan banden te leggen. Met enkele spaarzame aanvallen wist NOAD op het eind van de eerste helft in de buurt van het doel van Leon Quik te komen, maar echt gevaarlijk werd het niet.

Na de rust met de wind in de rug leek NOAD meer druk naar voren te kunnen zetten. Het euvel voor NOAD zat ‘m in het onnauwkeurig aanspelen, waardoor er veel te weinig vloeiende combinaties voorkwamen. Remco Buijs en Rob den Engelsman waren in het team gekomen en laatstgenoemde speler stond vaak compleet vrij aan de vleugel. Toch werd dan de bal ingepassd in het drukke centrum. SKNWK wachtte zijn kans af en sloeg halverwege de tweede helft toe. Miste middenvelder Gert Jan Tierie in de afgelopen wedstrijden nog wel eens vorm in de tweede helft werd hij de mannetjesmaker van de wedstrijd. Na een goede combinatie ontvang hij de bal om er vervolgens als een slalom skiër mee door de NOAD defensie te gaan en uitermate trefzeker afrondde: 2-0.

Was NOAD nog in staat om een aansluitingstreffer te produceren? Het offensief kon niet krachtig genoeg ingezet worden. Net als in de eerste wedstrijd tegen een compact Nieuwdorp was er ook nu geen eer te behalen voor de jongelingen uit Flupland. Een inzet van invaller Robert Padmos spatte aan SKNWK zijde nog uit op de paal. Na 90 minuten stond de eindstand van 2-0 definitief op het scorebord.

Een ingecalculeerd verlies? Natuurlijk is SKNWK als team verder met meer routine en ervaring. Als NOAD 10 keer tegen dit team speelt verliezen ze 7 keer, 2 keer wordt gelijk gespeeld en een keer gewonnen. Het kan altijd als de vorm van de dag er is, om een verassende uitslag weg te leggen. Dat is ook de charme van deze 3A klasse, waar iedere ploeg van elkaar kan winnen. Het euvel van deze dag was het missen van vorm en dat was pech voor het team van Ton vd Spaan. Aan de andere kant was Adriaan van Nieuwenhuize een tevreden trainer. Zijn ploeg nestelde zich weer met deze winst in het linkerrijtje en de doelstelling van zijn team is om dit seizoen te oogsten. Met spelers als de van Vossentjes, Tierie, Kuyten en een sterk opkomende back als Vermeer mag je die doelstelling ook nastreven. NOAD strijdt met Heinkenszand en VCK om de witte trui in de klasse.

Opstelling NOAD 67: Kees Lozekoot, Eric Arkesteijn, Dennis Kot, John v Splunter, Remy van Herk, Jeroen Reijngoudt (Remco Buys), Jasper v Dijke, Koen v Dijke (Rob den Engelsman), Arjan Moerland, Danny Steijn (Michel Noorthoek), Martijn Reijngoudt.

geschreven door: www.noad67.nl