Het was 28 oktober dan stond de wedstrijd ZSC B1 – SKNWK B1 op het programma.
De opstelling was als volgt:
Sibren; Peter, Pascal, Arjan, Steven; Rene de R, Rene V, Kevin D; Stefan, Jeffry, Kristian.
Wissels: Erwin (van de C1 mee gekomen) en Ruben (Knie blessure)

We begonnen sterk in het duel tegen ZSC. Pascal had op het begin alles goed staan achterin, we gaven maar weinig weg. We domineerden het spel. We zochten de opening en vonden die ook dikwijls door het goede verdelen van het spel door Rene V. We kregen veel kansen maar verzuimde die te scoren terwijl we wel goed speelde maar na 17 minuten was het dan toch raak. 0-1. Stefan gaf een diepe pass op Jeffry die goed doorging en de bal tegen de touwen schoot. Het duurde niet lang voordat de 0-2 viel, want in de 20e minuut werd Jeffry weer weggestuurd maar stuitte op de keeper de afgevallen bal kwam bij Kristian die van de 16 meter in schoot. 2 minuten later ging Jeffry alleen door maar kreeg een harde duw en viel in de 16 meter. Dat resulteerde in een penalty, die Sibren (keeper) erin schoot. 0-3. Vanaf toen ging het tij keren we verloren de macht over de wedstrijd. We lieten steken vallen op alle punten, we voetbalden niet meer ons eigen spelletje. Na 25 minuten spelen kreeg ZSC een vrije trap op de 16, de bal kwam op het hoofd van een medespeler van ZSC, en die scoorde de 1-3. Die man werd overigens helemaal vrij gelaten door onoplettendheid bij Arjan. 3 minuten later was het weer raak, door dat de passes van onze kant niet goed aankwamen, konden hun de bal makkelijk onderscheppen en zo na 28 minuten spelen de 2-3 der inschieten.

Met de 2-3 stand gingen we dan ook rusten.
Voor ons waren de eerste 23 minuten daarna lieten we veel steken vallen het stond niet meer goed achterin. Dat kwam mede doordat de verdedigende en de aanvallende middenvelder van ZSC constant van positie wisselden, zodat Arjan en Rene V het af en toe ook niet meer wisten.

2e helft.

Na rust wachten we te veel af, alhoewel er goede combinaties tussen zaten van onze kant. Maar na 46 minuten spelen was het raak. ZSC had een goede aanval opgezet die over links ging en die werd binnen geschoten na een voorzet. 3-3. We waren iet wat van slag en daardoor viel 2 minuten later ook nog eens de 4-3. Door een corner die binnen gekopt werd.

Toen gingen we beseffen dat we achter stonden.

We pakten de draad weer op zoals we in de eerste 25 minuten van de eerste helft speelde. We gingen als een team strijden voor de 3 punten, die we zo graag wilde hebben. Als we goed combineerden dan speelden we hun helemaal zoek. Na 50 minuten spelen kwamen we er met een counter uit en stond Stefan precies op een lijn met de verdedigers toen Jeffry de pass gaf. Het appel van de grensrechter werd door de scheids genegeerd. Daardoor stond er 4-4- op het score bord. We drukten nu door en doordat Kevin D. Kristian wegstuurde, kon Kris alleen op de keeper afgaan dat deed hij dan ook kapte de keeper uit en schoot de 4-5 binnen. Na 54 minuten spelen. We hielden maar niet op. De mooiste aanval van heel de wedstrijd was die van de 4-6. De bal ging van Pascal naar Rene V, die de bal terug legde op Steven. Die de bal op Kris gaf, toen bleek het mis te gaan maar we hielden bal bezit en gingen weer terug naar de verdediging met die bal en probeerden het nu over links. Peter speelde de bal in op Rene de R. die op zijn beurt Stefan wegstuurde. Stefan die zijn vent een paar keer in de leuren legde en uit eindelijk de voorzet gaf, die Jeffry snoei hard in de kruising kopte. 4-6. Na precies een uur spelen.
Nu dachten we er te wezen maar ZSC gaf de moet nog niet op. 2 minuten na de 4-6 lette Rene de R even niet op en liet ze man lopen die de voorzet van zijn ploeggenoot kon ontvangen en zo vrij stond om de bal er vanaf de 16 meter erin te schieten. 5-6.
We zetten nog even een keer goed aan, en creëerden zo nog enkele kansen. In de 65 minuut kreeg ZSC de bal niet meer weg en Stefan profiteerde daarvan en gaf ZSC de genade slag.
5-7.
We kregen daarna nog legio aan kansen omdat we het spel weer domineerden. Zelf in de laatste minuut kregen we nog een hele grote kans Stefan stond helemaal vrij op links maar Jeffry wilde het zelf doen en de bal belande op de paal.

Eindstand: 5-7

Jongens we hebben nou eindelijk eens een goede wedstrijd op poten gezet, af en toe lieten we het even af weten, maar zeker meer als de helft van de wedstrijd domineerden we het spel en zag je ook dat we ze helemaal zoek speelden. Laten we nou deze stijgende lijn voortzetten en volgende week nog een betere prestatie leveren tegen de nr. 2.

Gefeliciteerd met de overwinning en het goede spel jongens.
En Erwin bedankt dat je met ons mee wilde.

geschreven door: Jeffry