V.C.K. 1 – S.K.N.W.K. 1(competitie) 2-0

S.K.N.W.K. 1 geeft weer eens niet thuis

Gisteren speelde S.K.N.W.K. 1 een uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde V.C.K. 1. Na de goeie pot van vorige week tegen Bevelanders 1 (4-0 winst) de kans om weer mee te gaan doen met de bovenste plaatsen. Niets was echter minder waar. Ongeïnspireerd en tegen zichzelf spelend was S.K.N.W.K. een simpele prooi voor V.C.K. 1 dat verdiend de punten in Koudekerke hield.

Al gelijk vanaf het begin liet V.C.K. 1 zien hoe het wel moet. Vol inzet en passie werd er druk gezet op S.K.N.W.K. De blauw/zwarten konden hier absoluut geen weg mee. Mede dankzij het dramatische veld kwamen ze geen seconde in het spel.

De eerste kans was dan ook voor de thuisploeg. Aanvoerder Martijn Neele moest al snel aan de noodrem trekken. Net buiten de 16-meter vloerde hij een speler. De vrije trap die volgde belandde boven op de kruising.

Niet veel later was het weer Martijn die in negatieve zin van zich deed spreken. Misschien niet helemaal terecht, maar als er een overtreding (?) binnen de 16 wordt geconstateerd, staat daar maar één straf op: penalty. Deze werd binnen geschoten al zat doelman Quik er nog wel aan, helaas, 1-0. En een gele kaart voor Martijn.

Vlak hierna een overtreding aan de zijlijn van Neele. Gelukkig was de scheids nu coulant, want anders had Martijn eerder in de kantine gezeten dan de supporters.

Kon S.K.N.W.K. hier dan helemaal niks tegenover zetten. Nee, eigenlijk niet. Uit het niets schoot spits Christian van Vossen nog wel op de lat, maar hierbij zijn de ‘kansen’ van Nieuwerkerkers wel beschreven.

Trainer Nieuwenhuijse gaf in de rust zeer terecht aan dat dit gewoon helemaal niks was. Er waren meer S.K.N.W.K.-supporters dan V.C.K.-ers. En om deze mensen zo in de kou te laten staan…… Daar hebben ze dan zo’n ‘kl*te’ eind voor gereden. Dit moest anders!!

De tweede helft probeerden we wel, maar we konden geen potten breken. Toen een verdwaald schot van een V.C.K.-speler via het bovenbeen van Martijn via de binnenkant van de paal binnen viel, was het eigenlijk al gebeurd, 2-0.

S.K.N.W.K. probeerde nog wat te forceren. Enkele corners was hun deel, maar echte kansen hebben ze niet afgedwongen en dus werd er ook niet meer gescoord.

Een zeer terechte nederlaag. Het zal echt anders moeten. Volgende week wacht koploper Nieuwdorp op sportpark ‘Het Springer’ dat nog steeds ongeslagen is deze competitie. Aan de blauw/zwarten de kans om zich te revancheren.

S.K.N.W.K. 1: Leon Quik, Frank Boere, Martijn Neele, Leon de Bruine, Martin Huisman, Jurjen Vermeer (Lex Folmer), Emiel Kuijten, Gert-Jan Tierie, Leon Goedegebure, Christian van Vossen, Wouter de Jonge (Leon Pollemans).

Oh ja, nog even dit: je verliest een wedstrijd NOOIT door de scheidsrechter, maar gewoon door eigen falen. Wel jammer is dat scheidsrechter Kenson al jaren lang iets tegen S.K.N.W.K. (lees Gert-Jan Tierie en Martijn Neele) heeft. Zo ook gisteren!
Alles werd tegen S.K.N.W.K. gefloten. Kenson zei tegen Tierie tot 6x toe ‘hou je kop’. Toen Gert-Jan tegen hem zei dat hij een mond had, kreeg hij geel. Daar en tegen werden er diverse smerige overtredingen op Gert-Jan gemaakt, die onbestraft bleven. Ook Emiel Kuijten kreeg nog een kadootje van hem in de vorm van een gele kaart. Erg triest dat zo’n man zoveel invloed kan uitoefenen op een wedstrijd.

Maar ik zeg het nogmaals: HIERDOOR HEBBEN WE ABSOLUUT NIET VERLOREN, WANT DAT LAG ECHT AAN ONS ZELF.

Ps. we moeten als ploeg trouwens eerst eens bij ons zelf te raden gaan, want dit weekend waren er weer twee selektiespelers niet aanwezig, vanwege een uitje. Volgens mij waren dit nummer 7 en 8 van dit seizoen.

Ik zou zeggen, wie volgt…………….

geschreven door: Mediumvisor