Degelijke overwinning VCK

Bijgedragen door Yoeri

zondag, 05 november 2006

V.C.K. 1 – S.K.N.W.K. 1 2-0

Beide ploegen begonnen zoekend aan de eerste helft op sportpark “de Stoofwei”. Dit was dan ook de reden dat er in de eerste 15 minuten van het duel weinig leuks te beleven viel.

Na 20 minuten werd VCK echter sterker en wist men redelijk gebruik te maken van de ruimte tussen de laatste linies bij SKNWK. Nadat Merijn al een keer eerder gevloerd was buiten de zestien meter, was het dit keer de aanvoerder van SKNWK, die aan de noodrem moest trekken tegen de snelle VCK spits. Deze actie werd door de netjes fluitende scheidsrechter als strafschop beoordeeld. Vorige week was Danny al trefzeker via een strafschop en ook vandaag was hij niet van zijn stuk te brengen en benutte dit buitenkansje wederom. Kennelijk had SKNWK niet gerekend op deze terugslag en dit leidde tot onrust bij de Schouwse ploeg. VCK bleef op dat moment gevaarlijker en kreeg een aantal vrije trappen rond het zestienmetergebied, waarvan er eentje door Bas op de lat (kruising) geschoten werd.

Toen de rust naderde kreeg SKNWK de boel weer op de rails en begon pressie te spelen. Met twee ver doorgeschoven halfspelers probeerde men de Koudekerkse verdediging te kraken, maar deze wisten buitenom een afstandschot op de lat zonder al te veel moeite de 0 te handhaven.

In de tweede helft probeerde SKNWK tevergeefs om de aansluitingstreffer binnen te slepen, maar in de 58e minuut was het Danny die vanaf 20 meter, met een op de kruising gericht schot (via de rug van een tegenstander en de paal) de 2-0 binnenschoot. De ontlading was groot, aangezien VCK al 8 wedstrijden geen overwinning meer had geboekt. De resterende minuten leidden tegen alle verwachtingen in niet meer tot hachelijke momenten voor het VCK doel.

Volgende week wacht Krabbendijke en zal weer alles uit de kast gehaald moeten worden om punten te pakken.