S.K.N.W.K. 3 – Z.S.C. ’62 2(competitie) 5-1

Wat ZSC nu al twee weken niet lukt, gaat bij SKNWK stukken beter! Een zeer effectieve aanval van de Nieuwerkerkers trakteerde de Scharendijkse formatie op maar liefst 5 tegentreffers. ZSC kon er wederom weinig tot niets tegenover zetten. De eerste helft kregen de rood-witten nog wel een aantal kansen, waarvan er ook eentje inging, maar de tweede helft kwam het weer niet verder dan de 16 meter van SKNWK en vervolgens hield het op! SKNWK counterde er lustig op los en gaf de verdediging van ZSC geen kans tegen de snelle en doeltreffende spitsen. Zo werd het 5-1 op sportpark Het Spinger in het voordeel van de blauw-zwarte.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd gingen nog vrij aardig. ZSC speelde aardig voetbal en het kreeg ook kansjes om de score te openen in Nieuwerkerk. Maar in de 24ste minuut lag de bal pardoes in het doel van ZSC! De eerste beste aanval van SKNWK was meteen raak! Een lange bal over de verdediging van ZSC werd beheerst langs Luc geschoven en zo stond het 1-0! Een domper voor ZSC. Gelukkig was het 6 minuten later alweer gelijk toen Rene diep werd gestuurd en Nico goed mee ging. Rene tikte het balletje breed en Nico kon hem binnen glijden. Daarna ging ZSC op zoek naar de voorsprong, maar het afmaken liet weer te wensen over deze middag en ook verdedigend lieten we steken vallen en zo begon ZSC weer tegen zichzelf te voetballen. Tot overmaat van ramp was het opnieuw een counter van SKNWK die voor de 2-1 zorgde. En op slag van rust werd het ook nog 3-1! ZSC ging dus met een fikse achterstand de rust in.

Ook na rust begon ZSC vrij goed, maar kwam het net als vorige week tegen DFS niet verder dan de 16 meter van de tegenpartij. We kregen geen kansen meer en het was dus vechten tegen de bierkaai. Naarmate de tijd vorderde gingen we steeds meer met z’n allen voor de goal hangen en was er geen diepte en breedte meer in het spel van de rood-witte leeuwen. De spitsen en het middenveld van SKNWK kregen meer en meer ruimte, omdat iedereen op den duur aan aanvallen dacht bij ZSC. Daar maakten de blauw-zwarte dan ook dankbaar gebruik van en scoorde ze nog twee maal. SKNWK gaf zo ZSC een lesje in effectief afmaken.

Met een 5-1 nederlaag keerde ZSC de kleedkamer in met de wetenschap dat het wel eens een lastige opgave kan gaan worden om bij de top te blijven. Wetende dat we nog naar NOAD moeten en Halsteren thuis krijgen voor de winterstop!