W.H.S. 1 – S.K.N.W.K. 1(competitie) 1-2

WHS 1 te weinig

Sint Annaland , zaterdag 3 februari 2007

Afgelopen zaterdag trof WHS op de Waaje mede degradatie kandidaat SKNWK . Een vreemd gegeven voor degenen die zich insiders noemen en beide ploegen in het linkerrijtje hadden ingeschat . Hoe anders kan het lopen, WHS speelde een puike 1 e periode maar haalde in de laatste zeven wedstrijden maar één schamel puntje meer, SKNWK deed het niet veel beter zodat beide ploegen onder de streep staan. Zaterdag was het dus met recht een zes punten wedstrijd en als WHS de winnaar zou worden kon er weer wat adem worden gehaald. Als SKNWK aan het langste eind zou trekken kwamen ze op gelijke hoogte met de thuisploeg. Gedurende de wedstrijd bleek inderdaad dat beide ploegen tegen degradatie speelden, het spel was minder goed dan in de heenwedstrijd maar de inzet was 110%. SKNWK kwam in de 25 e minuut aan de leiding toen ze van de linkerkant een corner mochten nemen, de geheel vrijstaande Maarten Padmos mocht ongehinderd inkoppen en Michel Mosselman kon de bal op de lijn niet meer verwerken waardoor het speeltuig in het WHS doel verdween 0 – 1. In de 35 e minuut kwam de thuisploeg op gelijke hoogte, Robin van Dijke werd diep aangespeeld en gaf een knappe voorzet op Perry Snoep die de bal hard achter doelman Koen de Jonge schoot 1 – 1. Na die periode had WHS een overwicht en met aandoenlijk enthousiasme werd SKNWK terug gedrukt. Tot echt uitgespeelde kansen kwam het echter niet. Toen de scheidsrechter voor de thee blies was een ieder het erover eens dat de thuisploeg met enorm veel inzet eigelijk goed voor de dag kwam, zeker het aantal invallers in ogenschouw genomen. Het lijkt er echter sterk op dat deze invallers voor de rest van het seizoen en mogelijk ook voor de komende seizoenen basisspelers worden.

Normaal gesproken is dat een positieve ontwikkeling maar op dit moment moet dat wat geforceerd in plaats van gedoseerd gebeuren. Eén ding is zeker er staat wel een ploeg die voor elkaar door het vuur gaat op het veld en op de training. Ook de tweede helft probeerde de jonge WHS ploeg de draad weer op te pakken, de mannen hadden echter veel energie verspeeld. Op een ongelukkige wijze kwam de thuisploeg op achterstand, de uiterst betrouwbare doelman Anton Elenbaas kreeg een schot niet goed onder controle en Wouter de Jonge schoot de rebound tegen de touwen 1 – 2. Daarna probeerde WHS uit alle macht de gelijkmaker te forceren, tot echt uitgespeelde mogelijkheden kwam het echter nog niet. In de 65 e minuut kreeg de beste man van het veld Gert Jan Tierie een rode kaart. De spelverdeler van SKNWK reageerde overdreven toen hij geen vrije trap kreeg en moest zijn reactie met een rode kaart bekopen. Dit betekende een numerieke meerderheid voor de thuisploeg die daar echter te weinig mee kon doen. Ondanks het inbrengen van een extra aanvaller werden er geen doelrijpe pogingen meer genoteerd en daar zit momenteel het manco. WHS speelt met inzet, met vlagen met leuk voetbal maar verzuimt in de zestien meter enige creativiteit te tonen. Dit zal deze week het trainingsmotto moeten worden, hoe speel ik het type spitsen Robin van Dijke en Patrick van Schetsen zo optimaal mogelijk aan binnen de zestien. Een uitdaging voor trainer Cees Stoutjesdijk en zijn team maar als de sleutel wordt gevonden kan de ploeg nog wel eens tot verrassende dingen in staat blijken te zijn. Aanstaande zaterdag speelt WHS thuis tegen NOAD’67 de Krabbenkreek derby en weet het dat de Fluplanders in goede vorm steken. Misschien dat de geelgroenen overwegen dat een Krabbenkreek derby ook volgend seizoen wel weer heel leuk is om te spelen en dat WHS eindelijk eens een keer het geluk aan zijn zijde vindt zodat de punten aan de zuidkant van de Kreeke kunnen blijven.

Opstelling WHS :

Anton Elenbaas – Richard van de Repe – Leon de Witte – Ronald van de Repe – Leander Vroegop (80 e Ivan Hage ) – Tim Fase – André Wessels (65 e Andreas Vroegop ) – Michel Mosselman – Perry Snoep – Patrick van Schetsen – Robin van Dijke

Trainer: Cees Stoutjesdijk

Leider: Iman van de Repe

Verzorgster: Miranda Ketting-Stouten

Assistent scheidsrechter; Leo Vroegop

Scheidsrechter: Dhr. Bax

Doelpunten WHS : 35. 1 – 1 Perry Snoep

Geel WHS : Richard van de Repe , Ronald van de Repe

geschreven door: www.wijhoudenstand.nl