Zeelandia Middelburg B3 – S.K.N.W.K. B1(competitie) 1-5

Het was zaterdag 24 maart. We moesten aantreden tegen Zeelandia Middelburg die laag geclasseerd staat, maar ze hadde vorige week maar nipt met 1-0 verloren van de koploper. We gingen er met een gevoel heen van dat het moeilijk gaat worden.

Opstelling: Erwin; Peter, Hugo, Pascal, Steven; Sibren, Rene V, Kevin D; Stefan, Jeffry V, Kristian.

Net als vorige week begonnen we ongeconcentreerd en vloog na 3 min de 1-0.
Door een foute pass van ons, we gaven als het ware een assist op de tegenstander, en die aanvaller kwam alleen op de keeper en ronde dat goed af.
Dat herstelde we overigens snel door dat Stefan met een halve omhaal scoorde door een assist van Sibren. Dus was het na 10 min al weer 1-1.
5 minuten later zorgde Kristian voor de 1-2. Hij werd weggestuurd door Sibren en schoot hem keurig in de verre hoek.
Na 19 minuten spelen was het de beurt aan de andere aanvaller, Jeffry. Hij begon aan een solo actie en schoot van een meter of 15 onder de keeper door, met een zacht rollertje. 1-3.
Na een minuut of 25 schoot Kristian de bal over de keeper, die hem overigen nog toucheerde. De bal viel bij de 2e paal Jeffry had hem zo met zijn links in kunnen tikken maar tikte hem met buitenkant rechts tegen de paal. Dat was een hele grote kans.
We kregen zo nu en dan nog een paar kansen via Stefan en Kristian via voorzetten, en via Sibren en Rene V met afstandschoten, die overigens telkens niet ver naast of over gingen.
Na een aanval van Zeelandia Middelburg veroverde Kristian de bal op het middenveld, kapte en draaide een paar tegenstanders uit en schoot de bal naar Jeffry, die alleen op de keeper afging. Hij omspeelde de keeper en zette de ruststand op het scorebord. 1-4.

Nu was het aan de coach om in een GOED draaiend team veranderingen aan te brengen met oog op volgende week. Want dan hebben we de topper tegen Colijn. De opstelling werd aardig omgegooid.

Opstelling 2e helft: Erwin; Peter, Pascal, Arjan, Steven; Sibren, Rene V (60 min Jeroen), Jeffrey S; Hugo, Jeffry V, Kristian.

2e helft was niet zo sprankelend als de 1e. We speelden afwachtend, hadden overigens wel veel balbezit en gaven weinig kansen weg. We creerden enkele kansen maar lieten die onbenut. Totdat Jeffry weer weggestuurd werd en op snelheid een speler voorbij ging en de bal tegen de touwen schoot. 1-5.
Daarna kregen we nog enkele kansen. Jeffrey S. was er dicht bij hij raakte met een afstand schot de lat. Sibren was er ook dicht bij, hij schoot met een afstandschot net over de lat.

Al met al was het een uitstekende eerste helft. Alleen de 2e helft was saai.

Dit was een goede generale voor volgende week!

geschreven door: jeffry