Nieuwdorp 1 – S.K.N.W.K. 1(competitie) 2-1

In een zenuwslopende partij heeft Nieuwdorp zich uiteindelijk langs SKNWK geknokt. Dat ze zo moesten knokken hadden ze in zekere zin aan zichzelf te wijten. De mannen uit Nieuwerkerk begon-nen fanatieker aan de wedstrijd dan Nieuwdorp. Ze kunnen de punten goed gebruiken, hebben best een goede ploeg, maar ze slagen er maar niet in uit de gevarenzone te komen. Na ruim 10 minuten spelen ontstond voor SKNWK een ideale situatie. Hun beste man, Gert-Jan Tierie profiteerde van dom bal-verlies, stak over links ongehinderd de hele Nieuwdorphelft over, dook het strafschopgebied in, zocht de actie en ging over de knie. De terechte strafschop werd onberispelijk ingeschoten, 0-1. Ze konden nu lekker afwachten en via de counter proberen gevaarlijk te worden. In eerste instantie veranderde dat het spelbeeld nauwelijks. Nieuwdorp speelde onzorgvuldig en in een te laag tempo. Na ca. een halfuur groeide het besef bij Nieuwdorp dat de mouwen opgestroopt moesten worden. SKNWK moest terug maar tot serieuze kansen leidde het offensief niet. Na rust werd het éénrichtingsverkeer. Nieuw-dorp gooide de beuk erin en ging fanatiek op jacht naar de gelijkmaker met als gangmaker Turan Do-gan. SKNWK restte niets anders dan met man en macht te verdedigen. Er kwamen kansen. Ferhan Topal miste oog in oog met de doelman en even later uit de rebound. Tweemaal maakte Nieuwdorp zich erg boos over het niet krijgen van een strafschop. Nog een schot op de paal, echter de gewenste en verdiende treffer bleef maar uit. Trainer Jos van Belzen zorgde voor nog meer druk door er nog een spits in te brengen. Dat houdt risico’s in, maar er moest wat geforceerd worden. In de 75e minuut kwam eindelijk de beloning in de vorm van de verlossende gelijkmaker. Niels Mulder frommelde zich in een erg druk strafschopgebied op kracht langs een tegenstander en schoot de 1-1 tegen de touwen. Nieuwdorp rook bloed en hield SKNWK onder druk zetten. Binnen 5 minuten na de eerste treffer be-kroonde Ferhan Topal zijn sterke optreden toch nog met een doelpunt, 2-1. De ontlading was groot. Er werd achterin wat meer zekerheid ingebouwd, maar SKNWK was niet in staat nog echt gevaarlijk te worden. Een benauwde, maar verdiende overwinning. De mannen van Adriaan Nieuwenhuyze zullen het volgende week tegen Heinkenszand waar moeten maken.