S.K.N.W.K. 4 – Z.S.C. ’62 3(competitie) 6-1

ZSC 3: Teleurstellend verlies op kurkdroog veld.

Geschreven door Robbin – zondag, 22 april 2007

Wedstrijd: SKNWK 4 – ZSC ’62 3

Uitslag: 6-1

Zaterdag was een zeer zonnige dag, lekker weer voor een stevige wedstrijd. Het veld was echter door de droogte niet in goede staat. Voor ZSC, normaal gesproken snel combinerend, waren dit slechte omstandigheden. De wedstrijd werd verloren met 6-1.

De eerste helft werd de verdediging van ZSC veelvuldig onder de voet gelopen door de snel inschuivende middenvelders. Mark Linneweever, het centrale duo Patrick Witkam/Robbie Stoutjesdijk en linksback Robbin Gilijamse hadden hun handen vol aan de snel en zorgvuldig opgebouwde aanvallen van SKNWK. De aanvallers van SKNWK waren steeds alert en zeer behendig met de bal. Na 7 minuten kreeg de thuisploeg al een grote kans, een minuut later was het weer bijna weer raak.

ZSC had in de 13e minuut pas de eerste mogelijkheid door een slimme aanval van Tom Dietvorst, de bal kwam via Maarten v.d. Weele uiteindelijk bij Don van Vliet terecht. Zijn schot belandde helaas niet tussen de palen. Een schot van SKNWK in de 20e minuut wel, 1-0. Direct na de aftrap zette ZSC ‘een tandje bij’ en via Don van Vliet en Maarten v.d. Weele had Johan v. Kuyk de kans om gelijk te maken, maar hij verzuimde.

Daarna ging het snel, in de 22e en 34e minuut zette SKNWK de score om in 2-0 en 3-0, daarmee leken de kansen voor het derde van ZSC snel verkeken. Ook na 40 minuten kreeg de ploeg uit Nieuwerkerk nog een goede kans de score verder uit te breiden. De uitstekend keepende Albert van Vessem redde knap, bij deze actie blesseerde hij zich echter aan zijn elleboog. Hij moest zich aan het begin van de tweede helft laten vervangen door reservekeeper Gerard de Voogd.

Ook Jasper Veenman nam plaats in de dug-out, hij had weinig speelminuten in de benen en werd na een pittige eerste helft gewisseld voor Ollie Doesburg. Ook Dennis Kemper kon na lange tijd een invalbeurt maken. Beiden kwamen terug van een blessure. Dennis Kemper kreeg direct na het begin van de tweede helft een mooie kans. Het doelpunt viel echter aan de ander kant, door een snelle uitbraak mocht Gerard de Voogd de bal uit het net vissen: 4-0. Er volgden enkele kansen voor Dennis en Don, laatstgenoemde wist na een kwartier zijn doelpuntje mee te pikken: 4-1.

Don, Johan en zelfs verdediger Patrick Witkam wisten nog wel kansen te creëren, maar ZSC kwam niet meer tot scoren. SKNWK bleek helaas op vele fronten de sterkere partij en maakten nog twee goals, waarmee de einduitslag bekend was.

Opstelling ZSC ’62: Albert v. Vessem (46. Dennis Kemper), Mark Linneweever, Patrick Witkam, Robbie Stoutjesdijk, Robbin Gilijamse, Tom Dietvorst, Maarten v.d. Weele, Jasper Veenman (46. Olivier Doesburg), Gerard de Voogd, Johan v. Kuyk en Don v. Vliet.