S.K.N.W.K. A1 – Kloetinge A2(C) 0-4

Kloetinge A2 heeft aan één helft genoeg tegen SKNWK

Dag en nacht, zomer en winter, pils en fris, de eerste helft van Kloetinge A2 en de tweede. Werelden van verschil. Ook vanochtend/middag werd dat weer tentoongesteld in Nieuwerkerk. Bij rust stond A2 met 4-0 voor tegen SKNWK, en na een matte tweede helft bleef het daar ook bij.

Nadat het vervoer vrijdagavond alsnog geregeld werd konden we met een gerust hart richting Schouwen-Duiveland vertrekken. Daar aangekomen openbaarde Frank Witkam weer een meesterlijke opstelling waarvan iedereen versteld stond. Max (waarover later meer) was uiteraard onze sluitpost. Dennis vormde met Pieter, Ramon en Nieky de verdediging. Zij werden ondersteund door middenvelders Tim en Carel terwijl Ruben meer aanvallend moest opereren. Voorin stonden Willem, Sonny en Simon.

Misschien een vreemde keus om laatstgenoemde op rechtsbuiten te zetten, maar dit bleek een tactische meesterzet van grootmeester Witkam. Al na vijf minuten brak Simon door de Nieuwerkerkse defensie, na een assist van een vooralsnog onbekende Kloetinge-speler (:P), en rondde kundig af in de verre hoek. Tien minuten later was het dezelfde onbekende Kloetinge-speler, die niet bij name genoemd wil worden in dit verslag, die de 2-0 in het vijandelijke doel kopte.

Frank was echter nog niet tevreden en besloot een drietal wissels door te voeren. Ramon (geblesseerd aan de enkel) werd vervangen door Cees, Erwin kwam in het veld voor Simon en Jan-Willem mocht zijn onmeetbare snelheid tentoonspreiden ten koste van Willem. Toen braken de minuten van Erwin van de Linde aan. Eerst kopte hij een voorzet vanaf links keurig binnen en even later schoot hij met zijn pure chocoladebeen de bal achter de kwakkelende SKNWK-keeper.

Het voetbal was echter niet hoogstaand en na de theepauze kwam hier zeker geen verbetering in. De wedstrijd werd harder en dat leidde tot frustraties bij enkele Kloetinge-spelers wat vervolgens tot frustraties leidde bij enkele andere Kloetinge-spelers. Dit leidde op zijn beurt weer tot frustraties bij de toch al gefrustreerde Kloetinge-spelers en dat kwam het spel uiteraard niet ten goede. Willem trof nog wel een keer de lat en Max werd nog een aantal maal aan het werk gezet.

Het absolute hoogtepunt van de wedstrijd kwam een paar minuten voor tijd. Duidelijk was te zien dat M. Joosse, die in de wijde omgeving bekend staat om zijn onvolprezen techniek, de hele wedstrijd had toegeleefd naar dit moment. Hij kapte een speler van SKNWK met een simpele voetbeweging uit alsof hij er niet stond en speelde vervolgens met een grandioze pass naar Nieky. (Zo goed Max?).

Al met al geen bijster goede wedstrijden maar de drie punten zijn weer binnen en daar gaat het om. Volgende week staan we niet ingeroosterd voor een wedstrijd (volgens de KNVB-site dan). Over twee weken spelen we tegen Hontenisse op het Wesselopark. Clinge speelde vandaag uit tegen Koewacht, de uitslag van deze belangrijke wedstrijd komt natuurlijk z.s.m. in het gastenboek.

Note : Kloetinge 3 heeft met 2-1 gewonnen van Hoek 3 en dat ging niet zonder slag of stoot. Maar dankzij onze Mo (schitterende volley-lob-schot-stift-iets anders over de keeper) en onze Nieky (keeper uit zijn goal en in één keer strak in het netje) was er toch een overwinning aan het einde van de wedstrijd voor Kloetinge 3. Toch mooi!

geschreven door: website v.v. Kloetinge A2