Wemeldinge B1 – S.K.N.W.K. B1(C) 2-11

Oke, aangezien ik niet precies alles onthouden heb ga ik m’n best doen het zoveel mogelijk goed te vertellen
Lijkt me wel leuk om hier iedere week een verslag te plaatsen zodat anderen ook mee kunnen genieten van onze “prestaties”.

Goed, Wemeldinge, nooit echt de beste tegenstander geweest, maar je weet maar nooit. We begonnen scherp en het was al snel duidelijk dat we zouden gaan winnen hier. De 0-1 was van Kristian en de 0-2 werd gescoord door Kevin D. Na het doelpunt van Kevin werd er een prachtig doelpunt gescoord door aanvoerder Kristian. De bal komt uit de lucht vallen, Kristian legt aan en hij neemt hem zo op de volley. Kruising.
Kevin D. kan behalve doelpunten maken ook goeie assists geven en dat is wel te zien aan de pass op Kristian die hem heel gemakkelijk kan binnen koppen, 0-4.
Hierna gaat het scoren even wat minder, maar na vele aanvallen is dan toch Martijn trefzeker en hij maakt er 0-5 van.
Dan een afstands”schot” van Kevin S. Hij heeft niet echt in de gaten dat de bal er in gaat, want de bal werd slap ingeschoten. Met wat hulp van de keeper van Wemeldinge komt de score dan toch op 0-6 en vlak voor rust wordt het ook nog eens 0-7 door wederom een doelpunt van Kevin S. Djamil wordt weggestuurd over de linkerkant en ziet Kevin vrij staan op de rand van de “16”, trekt de bal keurig voor, Kevin draait open en schiet de bal tegen de touwen.
We gaan dus rusten met een 0-7 voorsprong.

Na de rust een aantal veranderingen. Timo maakt plaats voor Rob en Brendan neemt de mid-mid over van Kevin S. Ook Jeroen komt er nog in en hij vervangt Kevin D. en komt zo samen met Martijn in de aanval te spelen. Kevin D. komt overigens na 20 minuten in de 2e helft nog in het veld voor Kristian.

Je zou kunnen zeggen dat er de 2e helft wat onrustiger gevoetbald werd. Veel lange ballen en weinig combinatievoetbal.
Toch lopen we verder uit op Wemeldinge, Martijn weet voor de tweede keer te scoren en maakt er 0-8 van. Ook onze echte spits Jeroen weet te scoren en de 0-9 is een feit. Begint een beetje eentonig te worden, ik weet het, maar de 0-10 wordt gemaakt door Martijn. Dan een opmerkelijk moment, eindelijk
Erwin probeert de bal weg te werken en schiet tegen Pim aan, Pim hapt naar adem, omdat hij de bal tegen zijn keel krijgt en de scheidsrechter fluit.. Voor een penalty!!! Erg vreemd, maar de scheidsrechter beslist (dat liet hij deze wedstrijd wel erg duidelijk merken). Erwin duikt de verkeerde hoek in en het is 1-10. Jeroen weet er nog 1-11 van te maken en dan.. WEER EEN PENALTY!
Een speler van Wemeldinge weet door te breken en Erwin ziet geen andere optie dan de speler neer te halen. Erwin duikt deze keer wel de goede hoek in maar toch is de 2-11 een feit. Erwin is nog gefrustreerd over het feit dat de scheidsrechter hem geen tijd gunde goed op de lijn te gaan staan en hij schiet uit woede de bal ver het veld in. De scheidsrechter gaat hier niet mee akkoord en besluit Erwin 2 minuten uit het veld te sturen. Erwin zou Erwin niet zijn als hij hier even flink tegen in ging en na wat opmerkingen (“ik sla je dood”) besluit hij toch maar het veld te verlaten. Verder niet veel bijzonders meer en de wedstrijd eindigt bij een stand van 2-11. Wel bleek achteraf dat Rob een oppervlakkig scheurtje aan zijn scheenbeen heeft overgehouden aan een duel. Hopelijk toch fit zaterdag? De scheids floot ook erg streng deze wedstrijd, maar toch vond ik persoonlijk dat hij de wedstrijd goed geleid heeft.
Doelpuntenmakers waren: Kristian Bouwman 3x, Martijn Backx 3x, Kevin Schiettekatte 2x, Jeroen Backx 2x en tenslotte Kevin Duinhouwer 1x.
Volgende week wacht een (als het goed is) heel wat sterkere tegenstander, Apollo’69 B1.