S.K.N.W.K. A1 – Hoofdplaat A1(C) 5-1

Vandaag de wedstrijd tegen de nummer 9 van de ranglijst; Hoofdplaat A1. We begonnen aan de wedstrijd met een selectie van 11 man, omdat er een aantal spelers geblesseerd zijn en Kevin D. 3 weken weg is.
De opstelling: Erwin op keep, Lennard linksback, Max rechtsback, Peter laatste man en Steven op de voorstopper. Linkshalf Kevin S, centraal op het middenveld Stefan en rechtshalf Joris. Jeroen speelde op de spits positie, Djamil linksbuiten en tenslotte Tim rechtsbuiten. Rob van der Sleen was vandaag onze grensrechter.
We hadden vandaag een KNVB scheidsrechter en deze heeft een prima wedstrijd gefloten. De eerste kans van de wedstrijd was voor Kevin S. Na een paar goeie combinaties werd Kevin vrij voor de keeper gezet, maar de kans werd gemist. Achterin wordt wat onrustig gevoetbald en ondanks de weinige kansen voor de tegenstander was het toch oppassen. Dan besluit Steven de bal eens naar voren te brengen, hij speelt meerdere tegenstanders uit en maakt prima af, 1-0. Dan begint het eindelijk iets beter te lopen bij SKNWK. Er worden goede combinaties gemaakt en achterin staat ook alles wat beter. Steven is ook gevaarlijk als opkomende voorstopper en de tegenstander komt onder druk te staan. Corner voor Hoofdplaat; de bal kan maar niet weggewerkt worden en een aantal keer krijgt Hoofdplaat de kans op de 1-1. Gelukkig wordt de bal alsnog weggehaald uit onze ’16’ en als Jeroen dan diep gestuurd wordt besluit zijn directe tegenstander hem te vloeren. De scheidsrechter kent dan ook terecht een penalty toe. Jeroen wilt de penalty graag zelf nemen en hij maakt hem dan ook, 2-0. Lennard raakt geblesseerd bij een duel, maar er wordt doorgespeeld. De tegenstander begrijpt dit niet, maar Jeroen kan na een knappe aanval toch nog bijna scoren. Lennard gaat uit het veld en we moeten de eerste helft met 10 man afsluiten. Op een aantal kansen van de tegenstander moet Erwin nog redding brengen, maar hij doet dit weer uitstekend. Verder niet veel bijzondere dingen meer en het is tijd om te gaan rusten.
In de kleedkamer beseft iedereen dat we deze tegenstander gewoon makkelijk moeten kunnen verslaan en er wordt dan ook afgesproken om er weer met zijn allen voor te gaan.
Als de tweede helft dan begint is er van beide kanten niet veel goed voetbal. Waarschijnlijk eiste de hitte toch zijn tol van de meeste spelers en Hoofdplaat begint zelfs iets beter in de wedstrijd te komen, krijgt ook wat kansjes, maar de verdediging en Erwin weten de aanvallen af te slaan. Dan ontstaat er een mooie aanval waaruit de 3-0 gemaakt wordt. Als Djamil de bal helemaal op links ontvangt, hem naar Stefan speelt en hij hem op zijn beurt weer naar Tim op rechts, schiet Tim de bal hard in het doel, 3-0. Dit was een goed voorbeeld van het spel verleggen naar de andere kant. Hoofdplaat blijft wel de betere ploeg en komt tot overmaat van ramp zelfs terug tot 3-1. De doelpuntenmaker kon ongehinderd in de richting van het doel lopen en klopte de uitstekend keepende Erwin. Na deze tegengoal lijkt toch het besef bij de meeste spelers terug te komen; we zijn er nog niet. Iedereen gooit er een schepje bovenop en er beginnen weer mooie combinaties te ontstaan. Op links komt Djamil een aantal keren goed vrij en Tim doet hetzelfde aan de rechterkant. Als Erwin een bal onderschept heeft besluit hij maar weer eens de bal naar voren te schieten. Hij geeft Jeroen het teken dat hij kan gaan lopen en de bal komt tot zo’n 20 meter over de middenlijn, schiet over alle verdedigers heen en Jeroen is weg. Oog in oog met de keeper maakt hij geen fout en dan is het 4-1. Je ziet de spelers van Hoofdplaat mentaal breken en de wedstrijd is gespeeld. SKNWK blijft lekker door voetballen en er wordt een vrije trap verdiend op het middenveld. Kevin S loopt op links helemaal vrij en Stefan ziet dit, geeft een perfecte pass over 25 meter, maar helaas brengt de keeper van Hoofdplaat redding. Na een mooie combinatie komt dan de bal bij aanvoerder Stefan terecht, helemaal opgekomen vanaf de ‘midmid’ en in 2 instanties weet hij ook nog een doelpuntje mee te pikken, 5-1. Nu lijkt iedereen uitgeput en de scheidsrechter fluit dan ook niet veel later voor het einde van de wedstrijd.
Het belangrijkste is dat we de 3 punten hebben gepakt en steeds beter gaan combineren. Wat mij betreft was Erwin vandaag de ‘Man of the Match’. Naast zijn vele reddingen ook nog een assist gegeven en dus echt een uitstekende wedstrijd gekeept Volgende week wacht dan de uit wedstrijd tegen Duiveland A1, de nummer 1 op dit moment. Voor de winterstop hebben we met 1-1 gelijk gespeeld tegen dit team en we weten dus dat het een hele lastige pot gaat worden. Gewoon blijven combineren en hopen op die winst!

geschreven door: Kevin S