Wedstrijdverslag S.K.N.W.K. 2 – W.H.S. 2

Zaterdag, tijd voor voetbal! Voor het eerst in weken zitten we een keer ‘ruim’ in de spelers, want zonder de licht geblesseerde Rob v/d Sleen en de (spoedig) herstellende Jelle Kastelein en Carlo v/d Maas stonden er gewoon keurig 15 namen op het wedstrijdformulier. Waarom zoveel? Hoofdtrainer Perry had besloten dat er wat selectiespelers minuten moesten gaan maken, we kregen dus een flinke kwaliteitsinjectie met Justin de Bruine, Ali Zaman en Stefan Vermeer (die terugkomt van een slepende blessure). Het 3e elftal zat deze week wat krap in de spelers dus Lourus-Jan en George hebben beiden een helftje bij zowel het 2e als 3e gespeeld, klasse mannen!

lineup111476620307925

Op papier zouden we gewaagd moeten zijn aan de tegenstander van vandaag, WHS 2 uit Sint Annaland staat namelijk één plaatsje onder ons op de ranglijst met 2 punten minder. Wel hebben zij een wedstrijd minder gespeeld, deze wordt komend weekend ingehaald. De opdracht was dus duidelijk, winnen en zorgen dat we sowieso WHS onder ons houden en wellicht naar boven kunnen kijken? We krijgen in de komende weken namelijk de ‘topploegen’ als tegenstanders (achter elkaar Krabbendijke, Dauwendaele, SSV en Yerseke), belangrijk dus om onze huidige plek vast te houden! De coach van vandaag is Jelle Kastelein, hij tovert dan ook de volgende opstelling uit zijn hoge hoed.

p1400311

Geen rare opstelling, de speelwijze wordt ook niet veranderd met de komst van de selectiespelers voorin. We gaan uit van een strakke organisatie, zetten de tegenstander op onze helft vast en proberen er via de flanken gevaarlijk uit te komen. Ik moet heel eerlijk zeggen, de 1e helft lukte dit vrij aardig! Je zag de achterhoede van WHS vaak twijfelen omdat ze geen afspeelmogelijkheden hadden. Het resultaat was meestal een lange bal die keurig werd onderschept door Leon, Lourus-Jan of Lex. Mocht de bal hier nog achter vallen staat laatste man Kies vaak goed opgesteld om de bal op te ruimen. Aanvallend gezien kwamen we er een aantal keer gevaarlijk uit, voornamelijk via Timo. Zijn snelheid blijkt toch een wapen te zijn, bovendien heeft Timo ook het overzicht en het vermogen om een goede voorzet af te leveren. Zo zag een lage voorzet vlak voor de goal langs er gevaarlijk uit, helaas kon niemand de bal binnen lopen.

p1400320

Helaas moet er ook deze wedstrijd iemand geblesseerd naar de kant, dit keer is het Leon die vlak voor rust te veel last van zijn lies heeft om verder te gaan. Colin wordt ingebracht en maakt de laatste minuten vol als linksback. Hopelijk herstelt Leon snel, zoals eigenlijk altijd speelde hij weer een degelijke wedstrijd en had hij de buitenspeler grote delen van de 1e helft in zijn broekzak. Op een indirecte vrije trap en wat gevaarlijke corners na weet WHS niet veel gevaar te stichten, de ruststand is dan ook 0-0. Een gelijke stand in de rust, het komt ons bekend voor dit seizoen!

p1400350

In de rust een tweetal wissels, zo los ik Lourus-Jan af in het centrum van de verdediging en komt George in het veld voor Djamil. Dit betekent dat Justin terugzakt naar de rechtshalf en George in de spits komt te spelen. Verder wisselen Colin en Timo van plek, wat achteraf een slimme zet blijkt te zijn want de gevaarlijkste man van WHS in de 1e helft (de nummer 9) wordt Timo zijn directe tegenstander. Ook wordt besloten dat Niels, die nog wat lichte klachten had van een ijsbeentje, na zo’n 15 minuten het veld verlaat voor Stefan.

p1400433

In de 2e helft gaan we verder met het gespeelde spel en proberen we WHS op eigen helft onder druk te zetten. Helaas verliezen we met Niels wel wat ‘voetballend’ vermogen op het middenveld (zonder Stefan iets tekort te doen, hij is simpelweg een ander type voetballer) en komen we er voetballend wat minder uit dan gehoopt. Waar we in de 1e helft al een aantal gevaarlijke voorzetten van Timo hebben gezien wordt er in de 2e helft een voorzet gepromoveerd tot doelpunt! Timo slingert de bal mooi voor richting de 2e paal, waar George met een keurige timing de bal naar beneden knikt. De keeper maakt nog een raar sprongetje maar is uiteindelijk kansloos, we staan dus 1-0 voor. En dit seizoen geven we dit (meestal) niet meer weg.

p1400437

Helaas voor ons en gelukkig voor WHS valt de 1-1 echter toch. Slechts een paar minuten na de voorsprong heeft WHS een korte combinatie door het centrum die uiteindelijk bij de aanvallende middenvelder van de uitploeg terecht komt. Waarschijnlijk schiet hij hem nooit in zijn leven nog een keer zo binnen, want hij ‘veegt’ de bal letterlijk strak in de kruising. Tussenstand 1-1 met nog ongeveer 10 minuten te spelen. We komen echter kracht tekort om nogmaals op voorsprong te komen, WHS komt ook niet meer tot noemenswaardige kansen. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd dan ook in 1-1 wat gezien de veldverhouding misschien wel enigszins verdient is.

p1400449

Inmiddels staan we op 12 punten uit 7 duels, wat een 5e plaats op de ranglijst oplevert. WHS kan ons echter zaterdag passeren op de ranglijst als zij weten te winnen van Dauwendaele. Zelf hebben wij een week vrij, wat ook wel eens lekker is! Over 2 weken hervatten we de competitie weer met een uitwedstrijd tegen Krabbendijke. Uiteraard gaan we dan proberen 3 punten te pakken!