Morgen, donderdag 5 januari 2017, de 29e editie van ons Onderling Zaalvoetbaltoernooi S.K.N.W.K.

Morgen, donderdag 5 januari 2017, wordt bij S.K.N.W.K. toch weer een Onderling Zaalvoetbaltoernooi gespeeld. Het afgelopen seizoen is het door diverse omstandigheden een keer niet door gegaan, maar dit seizoen dus weer wel gewoon traditioneel in de winterstop een Onderling Zaalvoetbal Toernooi voor alle seniorenteams en het oudste jeugdteam van S.K.N.W.K. Bij het napluizen van de historie van dit toernooi, blijkt dat dit al weer de 29e editie is !!

Uit ons voormalig clubblad ‘De Voorzet’ blijkt dat op 2 januari 1988 de allereerste editie werd gespeeld. Dit eerste toernooi werd nog gewoon als onderling S.K.N.W.K. zaalvoetbaltoernooi gehouden. De 2e editie werd gesponsord door café-cafetaria ‘De Fijnproever’ uit Nieuwerkerk. Vandaar ook de naamswijziging in ‘De Fijnproever Cup’.

Hieronder het artikel uit ‘De Voorzet’ van december 1987 (13e jaargang, nummer 7):

2 januari 1988 – Zaalvoetbaltoernooi voor alle nog aktieve senioren van S.K.N.W.K.

Op de eerste zaterdag in het nieuwe jaar wordt er een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd voor alle senioren van S.K.N.W.K. Dit toernooi wordt gespeeld in de sportzaal te Oosterland en de aanvang is 08:30 uur. Het einde staat gepland op 15:00 uur, waarna de prijsuitreiking plaatsvindt in de kantine van S.K.N.W.K. tijdens de Nieuwjaarsreceptie.

Inmiddels zijn alle senioren benaderd door aanvoerders en trainer, die de opgaven doorgeven aan de organisatie, welke dan een indeling gaat verzorgen. Getracht wordt om elk team (4 à 5 personen) qua sterkte gelijke tred te laten houden. Gedacht wordt aan een deelname interesse van ca. 40 aktieve leden die een nog nader samen te stellen kompetitie afwerken.

Per team dient er van te voren een aanvoerder te worden aangewezen, die dan in nauwe samenwerking met de organisatie deze dag tot een leuk einde kunnen brengen.

Tevens is er een keuken cq kantine aanwezig waar broodjes en drankjes zoals koffie, limonade, enz. te verkrijgen zijn. Daar er tussen de wedstrijden door nogal wat ‘rusttijd’ zit, is het aan te raden om zelf te zorgen voor speelkaarten e.d.

De wedstrijden staan onder leiding van Jaap de Bruine en Cees Dalebout. Tevens wordt er gerekend (en verwacht) op ieder zijn positieve inbreng, zodat het nieuwe jaar voor S.K.N.W.K. goed kan beginnen.

Voor de organisatie hebben zich reeds aangemeld: Laurens Kik, Huib de Valk, Aart Koster, Harald Kesteloo, Cees Dalebout en Paul Schiettekatte. De bedoeling is om de organisatie uit te breiden tot 10 personen.

Als hulp in de kantine hebben zich reeds aangemeld Bertus Dalebout en onder voorbehoud Nicole Schiettekatte en Linda Koster. Er kunnen zich nog kandidaten aanmelden

De organisatie.

Zoals gezegd werd tijdens de 2e editie de naam gekoppeld aan de sponsor, café-cafetaria ‘De Fijnproever’ uit Nieuwerkerk. Vandaar ‘De Fijnproever Cup’.

Op www.krantenbankzeeland.nl vonden we nog een krantenartikel uit de Zierikzeesche Nieuwsbode over het Onderling Zaalvoetbaltoernooi. Deze keer van de 2e editie in 1988 (en dus de eerste editie als Fijnproever Cup).

Klik hier voor een grotere versie van het krantenartikel.

In het begin werd het toernooi gespeeld in de zaal in Oosterland. Nadat tijdens de 4e editie Cees v/d Meer ongelukkig ten val kwam en zijn knie-schijf brak tegen de muur is besloten om te gaan spelen in ‘Onderdak’ te Zierikzee. Vanaf de editie tijdens dit jaar verplaatsen we ons dus opnieuw. Omdat ‘Onderdak’ inmiddels gesloopt is, wordt er a.s. zaterdag voor het eerst gespeeld in het nieuwe sportcentrum ‘Laco Schouwen-Duiveland’ eveneens te Zierikzee.

Nadat ‘De Fijnproever’ werd overgenomen door Henk & Anita en de naam van ‘de kroeg’ veranderde in café-cafetaria Charlie, werd ook de naam gewijzigd van het zaalvoetbaltoernooi in ‘Charlie Cup’. Onder deze naam werd tot en met 2014 gestreden om deze felbegeerde cup.

Na het stoppen van ‘Charlie’ als sponsor heet het vanaf nu met een wat modernere naam Onderling Futsal S.K.N.W.K. Elk jaar weer kijken de seniorenleden en eventueel A-junioren uit naar dit toernooi. Nu dus al weer voor de 29e keer !!

Hieronder nog de foto’s van de winnaars van de laatste elf edities (met de meest uiteenlopende teamnamen):

P1390054

Wiedergutmacher ’88 (2014)

Corinthians (2013)

IJsselmeervogels (2012)


Metallist Kharkiv (2011)


Bolsward (2010)


Ajax Capetown (2009)


FC Kik (2008)


La Squadra Azzurra (2007)


Sinke Komejan (2006)


P.S.V. (2005)


Kansas City Wizards (2004)