Arnemuiden richting Zeeuws nullen-record

Logo RudeStats

arnemuiden8

Probleemloos dendert Arnemuiden door na de winterstop. Acht gespeeld, acht gewonnen, acht keer ‘de nul’. Lewedorpse Boys was het laatste slachtoffer, zaterdag met een stevige 8-0-nederlaag. Voorzichtig komt het Zeeuws record nullen-op-rij in zicht.

Het record staat momenteel op naam van SKNWK. De Nieuwerkerkse club presteerde het negen seizoenen geleden om elf opeenvolgende wedstrijden geen doelpunten tegen te krijgen. In de vierde klasse B was dat destijds onderdeel van een vlekkeloos kampioensjaar (26 duels, 26 zeges).

Arnemuiden wil het seizoen ook dolgraag bekronen met een kampioenschap. Dat zal minder makkelijk gaan dan destijds bij SKNWK. Bij Arnemuiden zit RCS immers nog op de hielen. Met nog zes wedstrijden te gaan is het verschil tussen beide slechts drie punten in het voordeel van Arnemuiden. Op de slotdag spelen ze tegen elkaar.

Als Arnemuiden het nullen-record verbreekt, zullen ze een aardig eindje in de buurt komen. Komende zaterdag gaat de ploeg van trainer Nick Corré op bezoek bij Vlissingen, dat inmiddels vier wedstrijden op rij gewonnen.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com/