Niels Hopmans scoort vier keer tegen SKNWK, spannende weken voor de boeg

Bron: www.tholenseboys.nl
Tholense boys heeft zaterdag een ruime overwinning geboekt op SKNWK. Na een zwakke start leidden Niels Hopmans en Dave den Boef de geel-zwarten naar een 6-1 overwinning. DHV, de tegenstander van volgende week, verloor kostbare punten. Een terugblik op de afgelopen speelronde en een vooruitblik op de komende weken!

Ruime overwinning
Tholense Boys begon niet al te sterk aan de thuiswedstrijd tegen SKNW. Er werden wat kleine mogelijkheden gecreerd maar tot echt grote kansen kwam het niet. Na een misverstand tussen Raymond ten Voorden en David Niepce verdween de bal zelfs in eigen doel waardoor SKNWK onverwachts op voorsprong kwam. Opvallend genoeg is het de derde wedstrijd op rij dat Tholense Boys in eerste instantie op achterstand komt. Of dat toeval is of dat er sprake is van spanning of een gebrek aan scherpte, laten we maar even in het midden. Gelukkig was het tegen SKNWK ook de derde keer op rij dat Tholense Boys veerkracht toonde en een wedstrijd alsnog naar zich toe trok na een achterstand. Niels Hopmans en Dave den Boef waren de grote mannen aan de kant van Tholen. Eerst werkte Niels de bal keurig van dichtbij achter de doelman na een afgemeten voorzet van Dave. In de 44e minuut zorgde dezelfde Niels er vervolgens voor dat we met een voorsprong gingen rusten. Na de rust lieten de geel-zwarten pas echt zien waar ze toe in staat zijn. Nadat Niels op aangeven van opnieuw Dave zijn derde doelpunt van de middag had gescoord, zorgde Dave met een fantastische actie zelf voor de 4-1. Hij nam een lange bal zo aan dat hij daarmee direct de keeper uitschakelde en schoof de bal vervolgens in het lege doel. Zowel Niels als Dave scoorden nóg een doelpunt waardoor de eindstand 6-1 werd.

Overige wedstijden
Concurrent Zwaluwe had deze speelronde een vrije dag. Daardoor gaan we nu alleen aan kop in de Derde Klasse B. We hebben een voorsprong van 3 punten op Zwaluwe, al hebben we natuurlijk wel een wedstrijd meer gespeeld. Daarachter is een behoorlij gat ontstaan. Zowel Duiveland als DHV hebben een achterstand van 12 punten op Tholense Boys met respectievelijk twee en één wedstrijd minder gespeeld. Duiveland wist zaterdag de thuiswedstrijd tegen Kogelvangers eenvoudig met 3-0 te winnen. DHV verloor echter wel punten. Na een 0-2 voorsprong in Halsteren tegen VVC, eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. De andere ploegen van het eiland wisten overigens ook niet te winnen. NOAD speelde op eigen veld 1-1 gelijk tegen Olympia 60 en WHS verloor de uitwedstrijd tegen De Fendert met 3-2. DIA verloor op eigen veld met 1-2 van Rillandia.

Programma
De komende weken zijn ontzettend belangrijk voor Tholense Boys. Eerst staat komende zaterdag de uitwedstrijd tegen DHV op het programma. DHV speelde van de afgelopen wedstrijden er drie gelijk en wist er één te winnen. Die winstpartij was echter wel uitgerekend op eigen veld tegen Zwaluwe, dus we zijn gewaarschuwd. Zwaluwe speelt dezelfde middag de uitwedstrijd tegen SKNWK. Na een week rust staat er voor Tholense Boys opnieuw een zware uitwedstrijd op het programma. Op sportpark de Waaje is WHS dan namelijk de tegenstander. Ook Zwaluwe heeft die speelronde een lastige tegenstander. De titelconcurrent speelt dan uit tegen Duiveland. In totaal staan er voor Tholense Boys nog vier wedstrijden op het programma en drie daarvan zijn uitwedstrijden. Zwaluwe speelt nog 5 wedstrijden en ook zij spelen nog drie keer op verplaatsing. Dat lijkt wellicht een onbelangrijk detail, maar opvallend genoeg verloren beide ploegen dit seizoen slechts één keer op eigen veld. Zwaluwe verloor van WHS, Tholense Boys uitgerekend van Zwaluwe. In onderstaande tabel vind je het resterende programma van beide ploegen:

Datum Tholense Boys Zwaluwe
8april DHV (uit) SKNWK (uit)
22 april WHS (uit) Duiveland (uit)
29 april Duiveland (thuis) Kogelvangers (thuis)
6 mei Olympia 60 (uit) NOAD 67 (uit)
13 mei Olympia 60 (thuis)