Tikkie Terug Deel 231 – S.K.N.W.K. 1 – Zwaluwe 1 (nacompetitie 2004)

Logo Tikkie Terug

Vandaag, zaterdag 8 april 2017, staat er voor S.K.N.W.K. 1 opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma in de 3e klasse B K.N.V.B. Zuid 1. Belangrijk voor de blauw/zwarten in strijd tegen degradatie. Makkelijk zal het zeker niet worden, want tegenstander is v.v. Zwaluwe 1, een ploeg die nog volop strijd om het kampioenschap.

De heenwedstrijd was eigenlijk geen wedstrijd. Tegenstander Zwaluwe 1 bleek toen vele maten te groot voor S.K.N.W.K. 1. De wedstrijd eindigde toentertijd in een eclatante 5-0 overwinning voor Zwaluwe 1.

In deze editie van ‘Tikkie Terug’ kijken we terug op een wedstrijd van nog wat langer geleden tussen beide ploegen. Dit was niet zomaar een wedstrijd, maar dit was de finale van de na-competitie. De winnaar van deze tweestrijd zou namelijk promoveren naar de 2e klasse. De wedstrijd werd gespeeld op zaterdag 29 mei 2004. S.K.N.W.K. 1 leek eigenlijk de grote favoriet, maar was helaas niet tegen de druk bestand. Uiteindelijk verloren ze deze finale op neutraal terrein (D.V.O. ’60 te Roosendaal) met 0-1 en zodoende promoveerde Zwaluwe naar de 2e klasse.

In het bekertoernooi een aantal maanden later zouden beide teams elkaar al weer treffen. In Lage Zwaluwe in strijd om de Amstel Cup (zo heette het bekertoernooi toen) nam S.K.N.W.K. 1 een soort van revanche……. (al kun je daar natuurlijk nooit over spreken). De blauw/zwarten wonnen toen wel zeer overtuigend, want het werd namelijk 1-5 (!!).

Hieronder krantenartikels (via krantenbankzeeland.nl) uit de P.Z.C. en de Zierikzeesche Nieuwsbode rondom de na-competitiefinale uit 2004: