S.K.N.W.K. JO19-1 herstelt zwakke 1e helft en pakt alsnog de volle winst in topper tegen Yerseke JO19-1

Gisteren, zaterdag 15 april 2017, op sportpark ‘Het Springer’ de topper voor S.K.N.W.K. JO19-1 tegen Yerseke JO19-1. Een duel tussen de nummers één en twee van de ranglijst. Of het spanning was, de weersomstandigheden of iets anders, zullen we nooit weten. Feit is dat S.K.N.W.K. JO19-1 met de rust tegen een terechte 0-1 achterstand aan keek. En dat was dan, omdat doelman Kenneth Boogerd nog een wereld redding verrichte, anders had het ook zo maar 0-2 kunnen staan.

Echter in de 2e helft rechten de blauw/zwarten de rug en lieten overduidelijk zien dat ze op dit moment de koploper zijn. Eerst scoorde Simon van Dongen die alert reageerde na een vrije trap van Julian van Nieuwenhuize de rebound binnenschoot. De 2-1 kwam van de voet van invaller Ruben Verton. Hij nam de bal prima aan met rechts en schoot met zijn zwakkere linker keurig binnen.

Mark Bleiji gooide het duel op slot toen hij na een magistrale lob de doelman van Yerseke verschalke en de 3-1 liet aantekenen. Het slotakkoord was voor Simon van Dongen die beheerst de 4-1 tegen de netten schoot en S.K.N.W.K. JO19-1 na een zwakke 1e helft alsnog de 3 punten bezorgde.

Met nog drie wedstrijden te spelen staat S.K.N.W.K. JO19-1 nu alleen aan de leiding. Ze hebben 3 punten meer dan nummer 2 Yerseke JO19-1 dat zelfs al een wedstrijd meer speelde. Grootste concurrent lijkt Groede/Cadzand JO19-1. Zij hebben nog 4 duels voor de boeg en kunnen dus in principe nog op 25 punten komen. Eén van die vier duels is overigens tegen S.K.N.W.K. JO19-1. Op zaterdag 13 mei a.s. treffen beide teams elkaar op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk. Aftrap is om 11:15 uur.

A.s. zaterdag wacht voor S.K.N.W.K. JO19-1 de derby tegen Duiveland JO19-1. Op het Oostersportpark te Oosterland is om 13:30 uur de aftrap.