Nog steeds niet iedereen heeft zijn spelregelbewijs behaald !!

Vanuit de K.N.V.B. worden de oudere jeugdspelers verplicht hun spelregelbewijs te halen. Spelers die het spelregelbewijs nog niet hebben behaald (ik mag toch aannemen dat iedereen zelf weet of hij dit wel of niet heeft behaald), dienen dit spoedig te regelen. Anders voor hen geen beker en/of competitiewedstrijden.

In November van het vorig jaar stond onderstaand artikel al op onze website !!

Spelers ontvangen activatiecodes spelregelbewijs

Naar alle spelers die geboren zijn in het jaar 2000 zijn de activatiecodes opgestuurd om online het spelregelbewijs op te halen. Spelers die een mailadres hebben ingevuld in Sportlink ontvingen deze per e-mail, de overige spelers ontvingen de activatiecodes per post.

Hoewel het de verantwoordelijkheid is van de speler zelf is om het spelregelbewijs op tijd te halen, kan een vereniging de betreffende spelers wel attenderen op het belang van het spelregelbewijs en hen eventueel ondersteunen bij het halen van het bewijs. Hiervoor zijn verschillende ondersteuningsmaterialen beschikbaar.

MATERIALEN VOOR CLUBS EN TRAINERSKijk hier voor materialen voor clubs en trainers.

Over het spelregelbewijs

Een spelregelbewijs voor alle jeugdspelers in Nederland; het maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter. Het kennen van de regels zorgt voor een sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels er ook nog eens voor zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen.

Met ingang van het seizoen 2014/’15 zijn tweedejaars B-junioren verplicht het spelregelbewijs te halen. Dat spelregelbewijs kunnen zij halen op Voetbalmasterz. Een flitsende site die junioren op een speelse, maar vooral ook op een duidelijke manier voorbereidt op het kunnen behalen van het spelregelbewijs. Zo zijn er veel oefenmogelijkheden en is er uitleg over de regels en over spelsituaties. Beide aan de hand van aansprekende voorbeelden, vaak uit het topvoetbal.

VOETBAL MASTERZOp Voetbal Masterz kunnen jongeren hun spelregelbewijs halen.