Apollo ’69 2 – S.K.N.W.K. 2 (wedstrijdverslag van s.v. Apollo ’69)

Het twidde maakte zich vandaag op voor de 3e wedstrijd van het seizoen, na 2 wedstrijden staan we op 4 punten en dit is niet slecht voor een promovendus. Maar het smaakt naar meer daarom moeten we vandaag de goede lijn door zetten thuis tegen SKNWK uit Nieuwerkerk. We misten, net als vorige week, weer een aantal mensen, gelukkig wilden Mitchel, Jelle en Senad van de A’s ons vandaag helpen. Ook Jeffrey kon nog op tijd aansluiten en Damian deed vandaag ook bij ons mee, en niet te vergeten good old Ramon stond vandaag weer eens op goal.

We starten vandaag met de volgende 11 mensen.

Ramon
Bjorn – Dennis – Richard – Damian
Kevin – Andy – Jochem – Bas
Rick – Jeffrey
Begin van de wedstrijd zijn we erg zoekende en komen we moeilijk in de wedstrijd, het regent behoorlijk en het veld is spekglad. Veel ballen komen daarom niet goed aan en we laten het balletje niet op het juiste tempo door het elftal gaan. SKNWK houd de linies kort bij elkaar en we hebben moeite om er doorheen te voetballen en kansen te creeeren.

Het is wat aftasten maar het is SKNWK die de eerste goal zal maken. De bal wordt voorgegeven aan de rechterkant en de spits van SKWNK kan makkelijk inkoppen binnen de 5 meter nadat Kevin de kopbal niet goed timed. Een valse start dus voor de mannen van blauw wit, tijd dus om te herpakken en beter te gaan voetballen. Helaas door een slechte terugspeelbal van Richard op Ramon helpen we de tegenstander nog meer. De spits van SKWNK bedankt vriendelijk en schiet de bal makkelijk binnen.

We staan na 30 minuten spelen al met 0-2 achter en zullen alle zeilen bij moeten zetten om er nog iets van te maken vandaag. Via een paar goede corners van Rick zijn we nog wel gevaarlijk, maar de bal wilt niet in het netje.

Tijd voor rust. Kevin wordt gewisseld voor Senad.

In de 2e helft zien we een beter Apollo, we laten de bal beter gaan en zijn gretiger. Een grote kans volgt daaruit na zo een 5 minuten spelen in de 2e helft. De bal komt rechts bij Bas uit, die de bal steekt op Jeffrey, geen twijfel, gelijk uithalen maar via de vingertoppen van de keeper gaat de bal op de paal en naast.

Apollo blijft aanzetten en hoopt de aansluitingstreffer te maken, maar precies wanneer we zelf een goede kans creeeren gaat SKWNK er met de bal vandoor en countert snel naar de andere kant. De spits wordt makkelijk gevonden en hij kan vrij aanleggen voor een schot. 0-3.

In de laatste 15 minuten proberen we het nog, en via een ongelukkige handsbal van de verdediger van SKNWK vinden we de aansluiting. Jeffrey schiet simpel binnen voor de 1-3. Bas en Damian worden even later gewisseld voor Jelle en Mitchel.

In de slotminuten van de wedstrijden scoren beiden teams nog, namens Apollo was het een goal van Jochem. Hierdoor eindigt de wedstrijd in 2-4.

Helaas kunnen we geen punten bijschrijven vandaag maar als we ons spel blijven verbeteren dit seizoen kunnen we denk ik goed meedraaien in deze competitie.

Volgende week mogen we op bezoek bij Kloetinge en hoe deze wedstrijd verloopt zullen jullie lezen van onze sponsor op de brommer langs de rechterkant van het veld. Bjorn.