S.K.N.W.K. 4 en Z.S.C. ’62 3 in waar spektakelstuk naar 5-5

S.K.N.W.K. 4 en Z.S.C. ’62 3 hebben gisteren op een nat ‘Het Springer’ het publiek toch weten te vermaken. Uiteindelijk werden de punten gedeeld, want na een 5-5 gelijkspel mochten beide teams een puntje toevoegen aan hun totaal.

De baggerschuit van S.K.N.W.K. moest aantreden zonder vaste doelman Leon Quik die tijdens de training afgelopen donderdag geblesseerd raakte aan de knie. Ook Max de Reus was niet aanwezig vanwege een rugblessure die hij opliep tijdens de eerste competitiewedstrijd van S.K.N.W.K. 4. Mark Passchier (hamstring), Jeroen Siereveld (werk) en Sjaak Kooijman (meegedaan bij 3e) waren ook afwezig, maar nog steeds voldoende manschappen voor 2 x 45 minuten. Dit samen met vaste scheidsrechter bij het 4e Piet Grootenboer.

Vanaf de aftrap was duidelijk dat Z.S.C. ’62 over behoorlijk wat voetballend vermogen beschikte. Toch hadden ze de hulp nodig van de thuisploeg. Het was laatste man Martijn Neele die de voorzet vanaf de linkerkant keurig netjes langs zijn eigen doelman Jeffrey Hart wist te tikken, 0-1. Dit leverde hem dan ook gelijk de titel Aap van de Week op.

Z.S.C. ’62 3 kwam zelfs op een 0-2 voorsprong. Toen was het tijd voor S.K.N.W.K. 4. En hoe… Niemand die ook maar iets verwachtte, maar het was Spiekur die met een keurig afstandsschot richting de kruising de keeper van Z.S.C. ’62 kansloos liet, 1-2 en terug in de wedstrijd. Hij schrok er trouwens zelf ook een beetje van.

Richard v/d Sande zorgde zelfs voor de gelijkmaker, waarna Wilco de Valk in de allerlaatste seconden voor het einde van de 1e helft voor een 3-2 voorsprong zorgde. Hij schoot van randje 16 de bal buitenkantje rechts hard tegen de touwen.

In de 2e helft is het eerst weer Z.S.C. ’62 dat mag scoren en de stand weer in evenwicht weet te brengen. Ze teisteren daarna de lat waarbij S.K.N.W.K. 4 dus van gelijk mag spreken dat ze niet weer op achterstand komen. Dan is het weer tijd voor de S.K.N.W.K. 4. Met name de clubtopscorer van vorig jaar, Wim Voorbeijtel (hij verving in de 2e helft René v/d Bos) krijgt een aantal prachtige kansen. Eén van deze kansen is wel raak en zodoende weer de voorsprong. Daarna weet hij middels een machtige halve omhaal ook de kruising nog te raken.

In de slotfase nog wat treffers. Eerst weer Z.S.C. ’62 dat de stand op 4-4 brengt, maar dan via Wilco de Valk die de voorzet netjes binnen glijd komen de blauw/zwarten weer op een marge van 1. Echter ook nu, net als in de 1e helft, in de allerlaatste minuut nog een doelpunt. Opnieuw zijn het de gasten waardoor de wedstrijd terecht in een 5-5 gelijkspel eindigt.

A.s. zaterdag wacht voor de baggerschuit het uitduel tegen S.S.V. ’65 5. Aftrap in Goes is om 13:00 uur.