Wedstrijdverslag Apollo ’69 2 – S.K.N.W.K. 2

Afgelopen zaterdag was het alweer tijd voor de 3e competitiewedstrijd van het seizoen. De eerste wedstrijd tegen Duiveland 2 werd, uiteindelijk toch wel enigszins verrassend, winnend afgesloten nadat we sterk terugkwamen van een achterstand. Helaas werd er vorige week op bezoek bij Nieuwdorp niet goed gespeeld waardoor we zonder punten terugkeerden naar Nieuwerkerk. Maar goed, deze week dus de uitwedstrijd tegen Apollo ’69 2, een tegenstander die is gepromoveerd van de reserve 4e klasse. Zij wonnen de openingswedstrijd met maar liefst 8-1 van Nieuwdorp, dus we hadden geen idee wat ons te wachten stond in ’s Gravenpolder.

Op papier hadden we, overigens net als de voorgaande wedstrijden, een sterke selectie. De opstelling loog er dan ook niet om en we speelden met een middenveld wat (in principe) ook om half 3 in Nieuwerkerk had kunnen voetballen. Verder zijn er toch een aantal jeugdspelers die toch hun ‘plekje’ hebben veroverd bij het 2e. Zo staat Kenneth op doel, Nieck op de rechtsback en Karl op de rechtshalf/buiten positie. Aangevuld met meer spelers die al wat meer seizoenen in de benen hebben als Frank, Leon en George betekent dit een mooie mix van jeugd en ervaring. Leider/coach/aanvoerder Martin speelde zelf niet mee (hij had vrijdag wat voor zijn kiezen gekregen), maar gaf in de kleedkamer wel duidelijk aan wat de bedoeling was. De bedoeling was om de 1e paar minuten vol gas te geven en druk te geven op de tegenstander, om zo direct de tegenstander het voetballen onmogelijk te maken.

In principe begonnen we vrij aardig. Hoewel we niet vol gas gaven (had ik het idee), zorgden we er wel voor dat Apollo al veel de lange bal moest gaan geven. In de openingsfase was het bovendien een flinke klus om alles neer te zetten, want de tegenstander speelde heel erg diep naar voren. Dit betekende dat zowel Frank als Joris soms in de mandekking stonden en we in theorie dus 1 op 1 speelden achterin. Ook bij doeltrappen of inworpen stonden de spitsen van de thuisploeg heel hoog opgesteld, waardoor we vanuit achteren eigenlijk niet goed konden opbouwen. Gelukkig zorgde dit er wel weer voor dat Martijn en Niels meer ruimte kregen op het middenveld, waardoor zij weer makkelijker het spel konden maken. Wanneer de bal dan ook bij hun terecht kwam, bijvoorbeeld wanneer een lange bal vanuit achteruit door Dirkjan, George of Karl goed werd teruggelegd, lag er veel ruimtes voor een crossbal in de diepte. Vooral met de snelheid van Karl konden we hier een paar keer gevaarlijk uit worden.

Uiteindelijk valt de goal dan ook via deze kant. Een ingooi van Nieck (dacht ik?) wordt door Martijn direct diep gespeeld. Dan zie je overigens ook het nut van de trainingen van Neele, want dit zijn gewoon dingen waar we elke training mee bezig zijn. Uiteindelijk komt de diepe bal bij George terecht, die de bal keurig voor geeft. Ik heb het hem geloof nog nooit zien doen, maar Justin komt gewoon prima voor zijn tegenstander en kopt zo de 0-1 tegen de touwen. Ik denk een ruime 5 minuten later staat Dirkjan erg scherp opgesteld en onderschept hij een te zachte terugspeelbal op de keeper. Als een echte spits tikt hij de bal onder de keeper door en staan we met 0-2 voor! Verdedigend gezien komen we eigenlijk niet echt in de problemen, al wordt Apollo wel een paar keer gevaarlijk via de lange bal. Ook standaardsituaties zijn gevaarlijk, zo blijkt de aanvoerder een echte hoogspringer te zijn en torent hij bij elke hoge bal boven alles en iedereen heen. Gelukkig stond het vizier nog niet helemaal op scherp en gaan we rusten met een 0-2 tussenstand.

Aangezien we een fitte selectie hadden besloot Martin in de rust direct 3 keer te wisselen. Bart komt voor Nieck op de rechtsback, Timo komt voor Joris waardoor LP naar het centrum verhuisd, en Toby komt voor George in de spits, waardoor Justin op de linkshalf komt te spelen. Martin geeft aan dat we moeten proberen snel de 0-3 te maken zodat de thuisploeg er niet meer in gelooft, dat zal bovendien een stuk rustiger voetballen.

Apollo komt echter wat feller uit de kleedkamer en zorgt direct na rust voor een levensgrote kans, gelukkig voor ons eindigt deze echter op de paal en blijft de marge van 2 staan. Wat wel opvalt is dat wij op dat moment eigenlijk niet meer zo goed in de wedstrijd zitten en ook erg rommelig worden. Zo waren er best veel mogelijkheden om gevaarlijk te worden, maar ontbrak het aan de scherpte om een goede eindpass af te leveren. Hierdoor overigens ook redelijk vaak balverlies, wat dan weer zorgde voor een snelle omschakeling van de tegenstander. Gelukkig zorgden Martijn en Niels op het middenveld en Frank en LP achterin voor veel onderscheppingen. Overigens mogen we Kenneth ook niet vergeten, want die heeft er met een aantal fraaie reddingen ook voor gezorgd dat de thuisploeg niet helemaal terug in de wedstrijd kan komen.

Uiteindelijk weten we de ruimte die Apollo steeds meer laat vallen wel een keer goed te benutten. Het is Toby die het overzicht behoudt na een individuele actie en (dat mag gezegd worden) niet zelfzuchtig is. Hij legt hem prima breed op Niels die de bal kalm in de hoek schiet: 0-3. Eigenlijk verwacht je dan dat de wedstrijd voorbij is, helaas krijgt de thuisploeg toch de kans om de druk nog een keer op te voeren. Een vuurpijl van een bal stuitert heel ongelukkig terug en komt in het zestienmetergebied tegen Niels zijn arm, de scheidsrechter heeft eigenlijk geen keuze en legt de bal op de stip. Hoewel we Kenneth vorig seizoen als penaltykiller aan het werk hebben gezien in de beker kiest de speler voor de goede hoek en zorgt voor de 1-3.

Op de bank gingen we eigenlijk al weer op het puntje van onze stoel zitten, je krijgt dan toch weer het ‘het zal toch niet’ gevoel. Maar het moet gezegd, de spelers lieten zich niet van de wijs brengen. Het is uiteindelijk Justin die aan de linkerkant de bal meegeeft aan Toby die nu wel de beslissing maakt om op doel te schieten. En dat blijkt gelukkig de juiste, want hij zorgt hiermee voor de 1-4. Uiteindelijk schiet Apollo zich in de absolute slotfase nog naar 2-4 en uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat dit een heus ‘Wie is de Mol’ momentje was, want blijkbaar hielp Bart de tegenstander een klein beetje. Bart viel overigens prima in als rechtsback, dus eigenlijk maakt dit feit helemaal niks uit 😉

Dus, 6 punten uit 3 wedstrijden, dan kun je spreken van een redelijke start. Ik heb toch ook het idee dat dit (gedeeltelijk) komt door het trainen als groep op de dinsdagavond. Niet alleen conditioneel, maar ook ons samenspel gaat erop vooruit. Laten we hopen dat de trainingsopkomst dan ook zo hoog blijft zodat we dit door kunnen zetten! Om te beginnen volgende week met de thuiswedstrijd tegen MZC 3, een ploeg waar we vorig jaar 2 keer tegen gelijk hebben gespeeld.

Apollo ’69 2 – SKNWK 2 (2-4): Nieck Verton (’45 Bart Mol), Joris Spitholt (’45 Timo Verkaart), Frank Boere, Leon Pollemans; Karl Hanse, Martijn Rentier, Niels Gunst, George van Heukelom (’45 Toby de Bruine); Dirkjan Hoek, Justin de Bruine.

Joris Spitholt

2 reacties op "Wedstrijdverslag Apollo ’69 2 – S.K.N.W.K. 2"

  1. Haha oeps, had Veere moeten staan…

  2. Ben erg benieuwd wie er bij het 4e gisterenmiddag plaats had moeten maken voor het middenveld van S.K.N.W.K. 2 😉

Reacties gesloten.