Digitaal verplaatsen van wedstrijden

Bron: www.knvb.nl

Sinds vorig seizoen is het mogelijk om wedstrijden digitaal te verplaatsen. De regeling is dit seizoen uitgebreid met de mogelijkheid om wedstrijden te verplaatsen naar zogenaamde inhaalweekenden.

Wedstrijden kunnen worden aangepast zodra ze definitief door de KNVB zijn vastgesteld. Dat is ongeveer drie weken voorafgaand aan de wedstrijddag. De in Sportlink Club roze gekleurde wedstrijden kunnen dus niet worden aangepast.

Competitie

Categorie A
Competitiewedstrijden die behoren tot categorie A mogen in onderling overleg alleen worden verplaatst naar een datum die voor de oorspronkelijke wedstrijddatum ligt. Verplaatsen mag tot uiterlijk drie dagen voor de datum waarop de wedstrijd is vastgesteld. Wedstrijden van de standaardelftallen mannen, Topklasse tot en met Eerste klasse vrouwen en divisies jeugdvoetbal kunnen niet digitaal worden verplaatst.

Categorie B
Competitiewedstrijden die behoren tot categorie B mogen naar een datum worden verplaatst die zowel voor als na de oorspronkelijke wedstrijddatum ligt. Wel geldt dat:

  • wedstrijden die deel uitmaken van de najaarsreeks uiterlijk 31 december gespeeld moeten zijn.
  • wedstrijden die deel uit maken van een volledige competitie uiterlijk 31 januari gespeeld moeten zijn.

Bekercompetitie

Dit seizoen is het ook mogelijk om poulewedstrijden van de bekercompetities digitaal te verplaatsten. Voorwaarde is wel dat de wedstrijden uiterlijk donderdag 21 september zijn gespeeld. Wedstrijden van de landelijke bekercompetitie vrouwen (eredivisie t/m 1e klasse) kunnen niet digitaal worden verplaatst.

INSTRUCTIELees de instructie voor het wijzigen van een wedstrijd.