Na de twee keer op rij een 7-2 nederlaag voor S.K.N.W.K. 1 moest het nu eindelijk maar eens gebeuren. Tegenstander op sportpark ‘Het Springer’ was het eveneens op 0 punten staande  M.Z.V.C. 1 uit Middelburg.

Met de individuele kwaliteiten in de ploeg kan het niet zo zijn dat je keer op keer zulke nederlagen te verwerken krijgt. Iedereen in het blauwzwarte kamp was bang voor de eerste tien minuten, want in de drie voorgaande partijen werd er binnen tien minuten al tegen een flinke achterstand aan gekeken. En ook vanmiddag was het weer even diep zuchten toen de gasten  in de tweede minuut de paal raakte en doelman Mike Bakker in de rebound handelend moest optreden om weer tegen een vroege tegengoal op te lopen.

Gelukkig dus deze keer geen vroege achterstand en dat werkte blijkbaar dan toch bevrijdend. Eindelijk zag je dan wel waar S.K.N.W.K. tot in staat is. Goede aanvallen opzetten en kansen creëren. De doelman van M.Z.V.C. wist eerst nog enkele keren goed te redden, maar na een half uur was ook hij kansloos na een prima solo van Julian van Nieuwenhuize, 1-0.

Diezelfde Julian van Nieuwenhuize wist even later met een wonderschone treffer in de kruising de 2-0 te maken en zodoende zat S.K.N.W.K. eigenlijk al op rozen met rust.

In de tweede helft probeerde M.Z.V.C. de aansluitingstreffer te forceren, maar de defensie van S.K.N.W.K. met de van een blessure herstelde Remon de Jonge gaf eigenlijk niets weg. Tien minuten na rust viel de definitieve beslissing toen na een korte corner van de twee sterk spelende S.K.N.W.K.-ers  Julian van Nieuwenhuize en Remco v/d Berge de 3-0 tegen de touwen ging. Remco trapte de bal bij de tweede paal waar Remon de Jonge zeer knap inkopte. De keeper redde, maar in de rebound was jongeling Jarno van Nieuwenhuize zeer alert, 3-0.

De thuisploeg ging steeds meer vrijuit spelen en dan kun je zien dat er veel kwaliteit in de ploeg zit. Na een solo vanaf eigen helft legde Remco v/d Berge vanaf links de bal panklaar op de voet bij spits Robert Padmos die deze geweldig afmaakte, 4-0.

Vijf minuten later een vrije trap van Julian van Nieuwenhuize die knap wordt ingekopt door René Verschoor en de tussenstand is dan zelfs 5-0. Hierna is de concentratie een beetje weg en wordt het allemaal wat minder. Zodoende kregen de gasten zelfs de kans een eretreffer te maken, 5-1.

Maar het slotakkoord was voor de thuisclub. Een prima balletje van Julian op Robert die de bal over de keeper werkte waar Machiel Schot attent op reageerde en de 6-1 binnen kopt. Dit is tegen de eindstand.

Eindelijk dan de eerste overwinning waar zo met smart op werd gewacht. Hopelijk kan dit vervolg krijgen, te beginnen volgende week tegen het hoog geklasseerde Patrijzen uit ’s Heerenhoek.

1 reactie op "Eindelijk de eerste overwinning voor S.K.N.W.K. 1 na een prima wedstrijd tegen M.Z.V.C. 1 (6-1)"

1. C Stoutjesdijk | 15-10-2017 at 11:20 |

De vierde competitiewedstrijd werd nu eindelijk gewonnen,het werd 6-1 tegen MZVC.De ruststand was 2-0.Niet veel later na rust werd het 3-0.En het liep op 4-0 en 5-0.Daarna 5-1 en tenslotte 6-1.Maar bij de stand 4-0 en 5-0 moeten ze dus zelf de wedstrijd uitspelen.Maar dat lieten ze de tegenpartij doen.Die schoven de bal van man naar man.Dat was de verdienste van MZVC.SKNWK bleef maar pingelen,veelal door Remco v/d Berge.En dat pakte nog goed uit ook.Want die voorzetten van Remco leverden doelpunten op.Volgende week Patrijzen uit `S Heerenhoek.Let maar op ook zij spelen opbouwend van man naar man.Als die wedstrijd nu ook eens in winst weten om te zetten,hoeven ze van alle ploegen niet meer te verliezen.