Wedstrijdverslag SKNWK 1 – Noormannen 1 (van website v.v. De Noormannen)

Bron: www.noormannen.nl

Regen. Het is november. Het is herfst. SKNWK, dat speelt op wat leek de maximale afmetingen voor een voetbalveld, is een ploeg dat graag in herfstachtige condities speelt. Fysiek. Kick and rush. Dat soort termen, maar ook toch ook technisch vaardig. Geen makje dus. Zo bleek ook.

De 11 namen die het veld betraden: Niels, Jacco, Jari, Rens, Finy, Julian, Jesse, Erwin, Patrick, Dylan en Mark. Ron, Remco en Rens J. namen plaats op de bank.

Dankzij een goede start wist De Noormannen zich al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong te zetten. Erwin speelde zichzelf vrij op zo’n 25 meter van het doel van de tegenstander en haalde uit. Mede door het natte veld maar voornamelijk door de goede trap was de keeper kansloos. Niet veel later, helaas, werd de bal niet goed verwerkt en veroorzaakte Rens, die de situatie verkeerd inschatte, een penalty. Fout op fout. Zonde. Maar… het is dan ook mensenwerk. Ondanks dat Niels “an oales zag datt’n in dien oek gieng schiete” wist hij de bal niet te pareren. 1-1. Na de 1-1 kwam De Noormannen eigenlijk nauwelijks meer aan het eigen spel toe. Onrust en slordigheden voerden de boventoon, hetgeen niet veel later resulteerde in een 2-1 achterstand. Een corner werd sterk binnengekopt door een van de centrale verdedigers van SKWNK. Het werd zelfs 3-1 maar tot onvrede van de Nieuwerkerkers werd het doelpunt afgekeurd. Onterecht overigens, maar ook een wedstrijd leiden is mensenwerk. Nog voor rust wist De Noormannen via tweemaal Mark de achterstand om te zetten naar 3-2 voorsprong. Op naar de thee.

Zo sterk als De Noormannen vorige week uit de startblokken kwam, zo zwak was het nu. Wat heet, de rood-zwarten, vandaag overigens spelend in het wit-rood, hadden de bal nog niet geraakt en Niels was al verschalkt in de korte hoek. 3-3. Het spel was niet om aan te zien. Mark wist het samen te vatten tot: “Dr wier in d’n twidd’n elt á hlad nie mih evoetbalt”. Het paste daarmee wel bij de tijd van jaar. Herfstachtig. Guur weer. Guur spel. Het was dan ook SKNWK dat uit een corner weer op voorsprong kwam. Wederom was het die dekselse nummer 3 die met z’n kanus zijn tweede van de middag maakte. 4-3. Opnieuw toonde De Noormannen veerkracht en kwam het via clubtopscoorder Dylan langszij. 4-4. Veerkracht. Jammer genoeg bezat het stugge SKNWK ook een gezonde dosis veerkracht. 5 minuten voor tijd werd een voorzet door de rechtsbuiten binnengekopt. Een discutabel doelpunt weliswaar, maar geldig volgens de leidsman. 5-4. De rek was eruit bij de Noren. Een teleurstellende pot met een terechte winnaar.

De volgende tegenstander is RCS 1, thuis. Tot zaterdag.