Wedstrijdverslag Kloetinge 3 – S.K.N.W.K. 2

Na de 2-1 winst op Krabbendijke 2 stond gisteren de uitwedstrijd naar Kloetinge op het programma. Kloetinge 3 is een compleet nieuw team in de competitie, iets wat mij blijft verbazen dat twee teams van dezelfde vereniging ‘omwisselen’ zomaar kan, met jonge spelers die we nog niet eerder zijn tegen gekomen. Ze presteerden erg goed met een 2e plaats op de ranglijst tot gevolg. Lastig dus om in te schatten wat we van deze tegenstander moesten verwachten.

Eenmaal aangekomen in Kloetinge bleek dat we niet op het kunstgrasveld hoefden te spelen, maar op het hoofdveld. Dat was een meevaller, het kunstgras van Kloetinge staat nou niet echt bekend als een ‘fijn’ veld. We zouden de wedstrijd gaan starten in een redelijk aanvallende opstelling, met veel snelheid op het middenveld, versterkt met Jarno van het 1e. Uit de opstelling blijkt dat vooral LP blij en enthousiast was om weer uit te gaan komen voor SKNWK 2…!

De thuisploeg kwam fel uit de startblokken en probeerde ons enigszins te overrompelen. Dat lukte vrij aardig, wij werden voorin goed vastgezet en de spitsen van Kloetinge zorgden voor veel beweging in hun voorhoede. De 1-0 viel dan ook vrij vroeg in de wedstrijd, nadat de aanvallende middenvelder de bal gelukkig meekreeg en goed afwerkte. Helaas konden wij hier weinig tegenover zetten, aangezien ons spel vooral bestond uit lange ballen naar voren en weinig combinatie spel.

In de loop van de 1e helft kwamen wij wat beter in de wedstrijd waardoor deze wat meer in balans was. Kloetinge creëerde weinig gevaar en wij hadden een aantal mogelijkheden, waarvan de grootste een bal was die Dirkjan teruglegde vanaf de achterlijn. Helaas anticipeerden wij te laat op de bal en vloog hij voorlangs de goal. Ook Remco had daarvoor nog een goede actie in de 16, maar zijn schot werd goed gepareerd door de keeper. Geen goals voor ons dus en de ruststand was 1-0 voor de thuisploeg.

In de rust worden alle wissels ingezet; Martin, Remco en Dirkjan verlaten het veld voor Joris, Niels en Toby. De formatie veranderd hiermee, want we gaan de 2e helft 4-3-3 spelen met achtereenvolgens Jarno-Toby-Justin in de voorhoede. Martijn gaf ook nog terecht aan dat we vaker moeten proberen te voetballen en minder voor de lange bal moeten kiezen.

We starten de 2e helft opnieuw rommelig en we komen eigenlijk geen moment goed in ons eigen spel. Toch komen er wel wat mogelijkheden, met name via de rechterkant wordt Jarno een aantal keren diep weg gestuurd met een lange bal. Helaas wist de keeper hierbij opnieuw zijn doel schoon te houden, waardoor we de aansluitingstreffer niet konden maken. De thuisploeg krijgt nog wat mogelijkheden, maar weten ook niet echt 100% kansen te creëren, met name omdat Kenneth twee keer goed zijn doel uitkomt.

In de slotfase word ik doorgeschoven naar de spits om nog wat te forceren. We krijgen ook nog wat vrije trappen en corners, helaas komt hier geen enkele keer echt direct gevaar uit. De wedstrijd eindigt dan ook in een 1-0 verlies en helaas moeten we opnieuw concluderen dat scoren voor ons toch een probleem is.

Goed, er is geen man overboord. Maar dit was wel een wedstrijd die we hadden ‘kunnen’ winnen. Kloetinge was absoluut niet heel veel beter en had niet veel meer opgelegde kansen. Wel moet gezegd worden dat de scheidsrechter allesbehalve meewerkte deze middag; vrijwel alles werd afgefloten en er waren (aan beide kanten) enkele onnavolgbare beslissingen. Als hij dan ook nog de wedstrijd stil legt omdat ik een grapje maak richting de grens van de thuisploeg (die hier zelf ook om stond te lachen!) dan neem je het niveau van onze competitie (met alle respect) misschien iets te serieus.

Volgende week gaan we opnieuw proberen een ‘winning streak’ neer te zetten, zoals vorige week al verteld komen wij dan de onderste 4 ploegen van de ranglijst tegen. Om te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Bevelanders 2, aanvang 12:30!