Mark Bleiji, Stefan Vermeer en Martijn Neele zijn nieuw op topscorerslijst bij de senioren van S.K.N.W.K.

Logo topscorer

Gisteren, zaterdag 10 maart 2018, na hele lange tijd kwamen weer eens alle vier de seniorenteams in aktie. Het werd geen topdag, al moet gezegd dat de winstpartij voor S.K.N.W.K. 1 redelijk wat vergoedde. Zij versloegen in Westkapelle De Noormannen met 1-3. Voor S.K.N.W.K. 2 en 3 was er een nipte verliespartij (2e verloor met 2-1 in Krabbendijke, het 3e dolf het onderspit in het thuisduel tegen SC Welberg 2). Onze baggerschuit, S.K.N.W.K. 4, kwam ‘nipt’ te kort tegen Brouwershaven 1, 2-8……..

S.K.N.W.K. 1 proefde dus eindelijk weer eens het zoet der overwinning. Na een vroege treffer van Remon de Jonge (toch al weer zijn 4e van het seizoen waarvan maar liefst 3 tegen De Noormannen) werd het voor rust door Mark Bleiji (zijn 1e van het seizoen) zelfs 0-2. Toen Stefan Vermeer gelijk na rust ook zijn eerste doelpunt wist te scoren en S.K.N.W.K. 1 op 0-3 zette wisten de blauw/zwarten de 3 punten uiteindelijk over de streep te trekken (eindstand 1-3).

S.K.N.W.K. 2 moest in Krabbendijke aantreden tegen het 2e. Lange tijd leek de gelijkmaker van Dirk-Jan Hoek (zijn 4e van het seizoen) genoeg voor een puntje, maar een in de slotfase nog ingevlogen speler van Krabbendijke 1 wist uiteindelijk vlak voor tijd nog voor de 2-1 te zorgen en S.K.N.W.K. 2 een troosteloze terugreis te bezorgen. Voor het 2e wordt het overigens zaak nog wat puntjes te vergaren, want het degradatiespook komt angstvallig dichtbij.

Het 3e had voor rust zomaar 5-0 voor kunnen staan tegen SC Welberg 2. Kunnen, misschien wel moeten, gezien de grote kansen. Ze wisten slechts 1x te scoren. Martijn Neele scoorde vanaf de strafschopstip de 1-0 (ook zijn 1e doelpunt van het seizoen). Omdat de gasten uit Welberg voor rust nog terug konden komen tot 1-1 en in de absolute slotfase nogmaals wisten te scoren, ging voor S.K.N.W.K. 3 ook dit duel verloren.

S.K.N.W.K. 4 moest aantreden tegen het zeer jeugdige Brouwershaven 1. Opnieuw bleek het geen partij, want S.K.N.W.K. verloor met 2-8. René v/d Bos had overigens met een schitterende treffer (zijn 5e van het seizoen) nog voor de 1-3 gezorgd, maar met de rust was het toch al 1-4. Pierre Ruyssenaars wist in de 2e helft uit een pingel ook nog te scoren (zijn 4e van deze competitie) en zorgde mede hierdoor voor een 2-8 eindstand.

Wim Voorbeijtel (S.K.N.W.K. 4) blijft clubtopscorer met 10 doelpunten. Julian van Nieuwenhuize (S.K.N.W.K. 1) volgt op één doelpunt. Twee treffers daarachter staat Wilco de Valk (S.K.N.W.K. 4) die gisteren overigens met een (lichte) spierblessure uitviel bij het 4e nadat hij ook al een helft bij S.K.N.W.K. 3 had meegespeeld.