Derby W.I.K. ’57 1 – S.K.N.W.K. 1 eindigt in 1-1 gelijke stand

Vandaag de derby op het programma bij s.v. W.I.K. ’57 1 op sportpark ‘De Vospit’ te Kerkwerve. Redelijk wat publiek, mooi voetbalweertje dus alle ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag. Vanaf de eerste minuut zette S.K.N.W.K. de toon. De thuisploeg werd vastgezet op eigen helft en kreeg nauwelijks kans om de bal van het eigen doel af te krijgen.

Al  snel een vrije trap voor S.K.N.W.K.. Deze werd door Julian van Nieuwenhuize in de muur geschoten. De bal kwam terug bij Julian die met een prima voorzet René Verschoor bij de tweede paal vond en die kopte fraai de 0-1 binnen !! Een droomstart voor de blauw/zwarten.

S.K.N.W.K. ging gelijk goed door. Eerst testte Robbert Uill  met  een afstandschot de doelman van W.I.K. en even later kopte Remon de Jonge via de doelman op de lat.

Maar na deze overrompelende start was het even snel weer gedaan met de aanvalsdriften van de Nieuwerkerkers. W.I.K. kwam in de wedstrijd en S.K.N.W.K. liep onnodig terug in plaats van druk te blijven zetten. Het spel zakte naar een belabberd niveau en goede aanvallen waren op 1 vinger te tellen.

Zonder dat er nog noemenswaardige dingen gebeurde werd de rust bereikt na 43 minuten !! Maar dat was de scheidsrechter door een man of tien niet wijs te maken……

In de tweede helft was het eigenlijk niet met een pen te beschrijven hoe zwaar onder de maat deze wedstrijd was. Passes over tien meter gingen bij beide ploegen verkeerd en een goeie aanval opzetten was er al helemaal niet bij. Toch kwam WIK zowaar na een goeie aanval op gelijke hoogte. Een voorzet van rechts werd knap langs de kansloze Mike Bakker gekopt, 1-1.

Toch leek S.K.N.W.K. er nog met de winst van door te gaan. Eerst schoot Julian van Nieuwenhuize op de vuisten van de doelman en in de rebound kreeg ook broer Jarno de bal niet voorbij de keeper. Zodoende eindigde deze wedstrijd in een terechte 1-1 uitslag, omdat beide ploegen totaal geen drie punten verdienden.

Velen vragen zich af wat er toch aan de hand is bij S.K.N.W.K. De spelvreugde lijkt totaal verdwenen en dan is een goeie teamprestatie een hele moeilijke opgave. Iedereen zal eens in de spiegel moeten kijken en alles er aan moeten doen om met elkaar het heilige vuur weer terug te vinden, want op deze manier is er voor spelers, trainer, begeleiders en vooral de supporters weinig plezier aan te beleven.

Hopelijk dat er volgende week weer eens een waardig S.K.N.W.K. 1 staat !!

Toon v/d Berge

2 reacties op "Derby W.I.K. ’57 1 – S.K.N.W.K. 1 eindigt in 1-1 gelijke stand"

1. Sorry het was geen 6-1 voor SKNWK maar 2-7 voor Domburg

2. WIK 57 -SKNWK 1-1
    Al na 4minuten 0-1 uit een vrije trap door Julian ingebracht en door Rene Verschoor keihard ingekopt.Dat bleef zo tot aan rust.In de tweede helft maakt WIK ook in de vierde minuut gelijk ook met een kopbal.Rolf Zeegers was ook toeschouwer bij deze darby.Hij zal wel gedacht hebben ze spelen totaal verkeerd voetbal.Volgens mij gaat hij een ander spelsysteem invoeren.We zien het veelbelovend tegemoed.De scheidsrechter was een flierefluiter en een lachgebek.Na de 1-1 werd er niet meer gescoord.Volgende week Domburg,thuis heeft SKNWK daarvan met 6-1 gewonnen.Nogmaals succes mannen.