Spectaculair punt MZC’11, knap punt ZSC’62

Logo Wereldregio

Een nette zege van FC de Westhoek, een knap punt voor ZSC’62, een spectaculair gelijkspel van MZC’11 en de eerste zege van SKNWK na ruim een maand. Het is de Schouwse voetbalzaterdag 14 april in een notendop.

In de vierde klasse A hield FC De Westhoek de nummer drie van de ranglijst, Patrijzen, knap in bedwang. Gijs van Duijvenbode werd na ongeveer 75 minuten spelen matchwinnaar. FC De Westhoek-coach Steven Seedo noemde het een gelukkige zege. ,,Wie het eerst zou scoren, zou winnen. Westhoek was over de gehele wedstrijd iets sterker.”

Poulegenoot SKNWK maakte er op sportpark Het Springer een doelpuntenfestijn tegen Nieuwland van. Een snelle 0-1-achtersand werd door twee goals van Machiel Schot teniet gedaan: 2-1. In plaats van doordrukken liet SKNWK zich terugzakken wat de 2-2 betekende. Een minuut na rust benutte Dion de Jonge een strafschop en tilde Jarno van Nieuwenhuijze de stand naar 4-2. Een volgens SKNWK-trainer Perry Snoep makkelijk gegeven penalty resulteerde in 4-3. Hierna kon Nieuwland het niet meer bijbenen en liep SKNWK uit naar 7-3. Smet op de wedstrijd waren de rode kaart van Schot, die er uiteindelijk drie maakte, en het met een knieblessure uitvallen van René Verschoor.

ZSC’62-trainer John Tahapary was in de derde klasse B dik tevreden met een punt bij De Jonge Spartaan. ,,Het was zeker veridend. DJS was voetballende beter, maar wij hebben meer kansen gehad. Na een 0-1-ruststand kwam DJS via een aangeraakt bal in de zeventigste minuut op 1-1. ,,Daarna hebben we nog drie grote kansne gehad om drie punten mee te nemen”, aldus Tahapary die de concurrenten om de laatste plaats, VVC’68 en Rillandia, zag verliezen waardoor ZSC’62 een punt kon uitlopen.

Een klasse hoger profiteerde MZC’11 niet van het puntenverlies van ploegen om haar heen en in de strijd om de derde periodetitel. In een hele slechte wedstrijd van Zierikzeese kant had de ploeg bij rust wel met 5-0 achter kunnen staan, maar net voor rust werd het maar 2-1. Direct na rust werd het 4-1, waarna MZC’11 zich knap terug knokte en zich naar 4-4 speelde. (foto Kees Bin)

UITSLAGEN

ZATERDAGVOETBAL

Eerste klasse B:
Bruse Boys-Nieuwenhoorn 1-1 (1-0 Michel Maaskant)

Tweede klasse E:
Prinsenland-MZC’11 4-4 (2-1, 4-2 en 4-3 Masoud Osmanie, 4-4 Martijn van Grunsven (foto)

Derde klasse B:
De Jonge Spartaan-ZSC’62 1-1 (0-1 Robin Provoost)

De Fendert-Duiveland 4-0

Vierde klasse A:
FC De Westhoek-Patrijzen 1-0 (1-0 Gijs van Duijvenbode)

WIK’57-Luctor Heinkenszand 0-3

SKNWK-Nieuwland 7-3 (1-1 en 2-1 Machiel Schot, 3-2 Dion de Jonge (penalty), 4-2 en 5-3 Jarno van Nieuwenhuijze, 6-3 Machiel Schot, 7-3 Julian van Nieuwenhuijze