S.K.N.W.K. 2 doet goede zaken in de strijd tegen degradatie

Het was ‘pas’ de 6e wedstrijd na de winterstop, gisteren tegen Bevelanders 2. Van de voorgaande 5 wedstrijden verder er echter 3 verloren, 1 gelijk gespeeld en maar 1 gewonnen. Opvallend genoeg hadden trouwens alle nederlagen dezelfde uitslag, namelijk 2-1. Als je dan kijkt naar de doelpunten: een (onterechte) penalty tegen Krabbendijke, een vrije trap strak in de kruising tegen Luctor en een niet fluitende scheidsrechter tegen Duiveland kun je stellen dat het geluk niet echt aan onze zijde is geweest in 2018.

Om definitief wat afstand van de onderste twee plaatsen te nemen, die aan het einde van het seizoen directe degradatie betekenen, was een winstpartij tegen de hekkensluiter Bevelanders 2 noodzakelijk. We hadden flink wat wisselingen in de selectie, we zijn daarom maar met 12 man afgereisd naar Bevelanders, waaronder twee spelers van de JO-17. Overigens wil ik Dominique en Willem nogmaals bedankt, zonder jullie hadden we niet kunnen spelen jongens!

Het was lekker weer en het nieuwe kunstgrasveld van Bevelanders lag er naar verhouding goed bij. We begonnen in een vrij aanvallende 4-3-3 opstelling, met veel snelheid in de voorhoede en zowel creativiteit als loopvermogen op het middenveld. Dit bleek in de openingsfase goed tot zijn recht te komen. Timo en Remco vullen elkaar goed aan op het middenveld, waarbij Timo als een ouderwetse stofzuiger de tegenstander(s) het leven zuur maakt, terwijl Remco een echte box-to-box spelers is. Hij duikt overal op en draagt zowel aanvallend als verdedigend zijn steentje bij.

Na slechts een paar minuten spelen kwamen we al op 0-1 voor. De bal wordt vanaf links in de 16 geslingerd door Dominique, uiteindelijk in de kluts kopt Jelle (misschien wel de kleinste man van het veld) de bal heel listig over de keeper van Bevelanders, die iets voor zijn doel stond, heen. Na een paar minuten staan we ineens op 0-2 als Remco uit een corner uiteindelijk de bal binnen weet te werken. Ondertussen wordt er heerlijk gespeeld en weten de mannen op het kunstgras de bal goed het werk te laten doen. Opvallend ook is dat er heel veel goede passes zijn en prima aannames, het lijkt wel alsof alles vandaag goed lijkt te vallen.

Uiteindelijk komen we geheel terecht op 0-3 door werkelijk waar een prachtig doelpunt van spits Simon. Althans, de afronding was prima, maar vooral de assist van Justin was echt om je vingers bij af te likken. Vanaf links, eigenlijk tegen de zijlijn aan, geeft hij met rechts een ‘curve’ pass die om de verdedigers heen draait, waarna Simon hem zo mee kan nemen richting doel. Ja en zo’n kans moet je Simon niet geven, want die plaatst de bal strak in de hoek. Na een overtreding op zo’n 30 meter van de goal gaat Simon achter de bal staan en weet Timo de bal te ‘toucheren’, balt rolt vervolgens via de binnenkant van de paal in het doel: 0-4. Dit is ook direct de ruststand.

Tja, wat zeg je dan in de kleedkamer? Er wordt heerlijk gevoetbald, er wordt verdedigend echt letterlijk niets weg gegeven, en iedereen is nog fris en fit. Er wordt daarom besloten om Willem na zo’n 10 minuten in te brengen voor Dominique, zodat Willem ook nog lekker zijn minuten kan maken. De 2e helft wordt echter slap gestart en in 5 minuten duiken de Bevelanders vaker voor Kenneth op dan in heel de 1e helft bij elkaar. Uiteindelijk wordt Jelle echter weggestuurd door Colin, die goed opgestoomd is vanuit de as en een prima wedstrijd wist te bekronen met 2 assists, Jelle weet vervolgens de bal keurig langs de keeper te prikken.

Bij 0-5 zou je zeggen, dat is gespeeld. De hitte begon echter zijn tol te eisen en je zag een aantal jongens die toch wat zware benen begonnen te krijgen. Overigens ook wel logisch als je zag hoeveel meters er in de 1e helft zijn gemaakt. Uiteindelijk weet Bevelanders dan ook nog 2 keer te scoren, een keer uit de kluts en een vrije trap die rechtstreeks via de onderkant van de lat raak wordt getrapt. Het wordt eigenlijk nog meer een wedstrijd, en bij 5-2 vindt de scheidsrechter het welletjes geweest.

En dag met goede zaken op de ranglijst, want aan het einde van de dag blijkt dat we maar liefst 2 plaatsen zijn gestegen op de ranglijst. Zowel MZC (de tegenstander van volgende week) en Luctor wisten niet te winnen, waardoor wij weer aan de bovenkant van de onderkant staan. Als we volgende week van MZC winnen durf ik wel te zeggen dat we grotendeels veilig zijn, laten we daar dan ook voor gaan!

Bevelanders 2 – SKNWK 2 (2-5): Kenneth Boogerd; Karl Hanse, Frank Boere (’70 Martin Kiesenberg), Colin Duinhouwer, Roy de Jonge; Remco Veenboer, Timo Verkaart, Dominique Prins (’55 Willem Westdijk); Jelle Kastelein, Simon van Dongen, Justin de Bruine.