Gistere, dinsdag 21 april 2018, een doordeweekse inhaalwedstrijd op het programma tegen het Vlissingse Zeeland Sport 1. Zou S.K.N.W.K. 1 de lijn door kunnen zetten van de laatste twee weken?  In de eerste minuut had de bal al op de stip gemoeten. Na een lange solo van Remco v/d Berge werd hij onregelementair gevloerd in de zestien, maar de scheids vond het blijkbaar te vroeg om al een penalty te geven.

Zeeland sport liet zien over een aardig voetballend team te beschikken wat prima op balbezit kan spelen, maar eigenlijk zelden gevaarlijk wordt. S.K.N.W.K. veroverde vaak de bal rond de eigen zestien, maar was daarna de bal weer snel kwijt. Te vlug werd de bal lang gespeeld wat gelijk weer balverlies betekende.

Toch kwamen de Nieuwerkerkers op voorsprong. De onvermoeibare Remco v/d Berge kreeg de bal van S.K.N.W.K.-doelman Kenneth Boogerd en begon op eigen helft aan een rush naar het vijandige doel waarna hij met een slimme bal kwam op Dion de Jonge die knap afrondde 1-0. Misschien qua veldspel niet verdiend,  maar de ploeg uit Vlissingen kon nauwelijks gevaarlijk worden uit het vele balbezit. Ruststand 1-0.

In de tweede helft het zelfde beeld, maar in tegenstelling tot de eerste helft kwamen de blauw/zwarten er nu wel keer op keer gevaarlijk uit. Remco v/d Berge werd keer op keer gevonden in de counter en het kon niet uitblijven dat de 2-0 zou gaan vallen. Rond de zeventigste minuut ging Remco weer op avontuur en werd ten val gebracht binnen de beruchte lijnen en nu wees de scheids wel naar de stip. Dion de Jonge bleef kalm en schoot prima raak 2-0.

In het laatste kwartier had de score nog groter uit moeten vallen, want zowel Remco v/d Berge (had zelf moeten schieten), Stefan Vermeer en Mark Bleiji kregen nog kansen om te scoren. Aan de andere kant werd Zeeland Sport nog een enkele keer gevaarlijk, maar mede door een ijzersterke defensie en een prima keepende Kenneth Boogert  werd knap de nul gehouden. Eindstand 2-0.

De derde overwinning op rij en dat mag toch zeker een uitstekende prestatie worden genoemd in een moeilijk en toch wel teleurstellend seizoen. Zaterdag gaan we voor vier op een rij als Hoedekenskerke op bezoek komt !!

Toon v/d Berge

1 reactie op "Ook doordeweekse inhaalwedstrijd tegen Zeeland Sport 1 is prooi voor S.K.N.W.K. 1"

1. SKNWK – Zeelandsport 2-0
    Op deze bewolte avond van de 24 April was het dan zo ver om tegen Zeelandsport te voetballen.SKNWK heeft gewonnen. Maar ze lieten de tegenstander het spel maken,zowel de eerste als de tweede helft.Noch steeds moet SKNWK het hebben van de counter.Of van een speler die de bal opbrengt en op het laatste moment de bal kwijt raakt.In de eerste helft kwam Remco v/d Berge er wel goed door en schoof de bal naar Dion de Jonge die knap scoorde.In de tweede helft kwam Remco alleen voor de keeper maar hij bediende waar niemand stond,maar Remco kwam in schietpositie dus hij had zelf moeten knallen.Zo ging een mooie kans verloren.Maar SKNWK heeft verdiend gewonnen deze avond.De beste spelers waren Remco,Mark en Yanik.En alle anderen waren goed.A.S. Zaterdag Hoedekenskerke,daar heeft SKNWK nog een appeltje mee te schillen.Succes mannen.