Zou S.K.N.W.K. voor de vijfde keer achter elkaar kunnen winnen?? Dat moest dan wel gebeuren tegen koploper Veere. Zoals eigenlijk het hele seizoen had sknwk de pech dat het weer met enkele geblesseerden kwam te zitten. Op de training raakten Dion de Jonge en keeper Mike Bakker geblesseerd en Jarno van Nieuwenhuize kon niet aantreden i.v.m. een hamstringblessure. Meevaller was dat Remco v/d Berge wel kon starten in deze voor Veere zeer belangrijke wedstrijd.

In het eerste kwartier gebeurde er weinig. Veere had veel balbezit en S.K.N.W.K. loerde op de counter. De eerste mogelijkheden waren voor thuisploeg S.K.N.W.K.. Julian van Nieuwenhuize ging op rechts goed door, maar zijn schot werd goed gekeerd door de doelman. Vijf minuten later weer Julian die goed doorging over rechts maar op de achterlijn kon hij net machiel schot niet bereiken. Veere schoot de bal daarna blind naar voren, maar daar kwam wel gelijk de openingstreffer uit. Heel simpel kon de spits wegdraaien en binnen schieten, 0-1.

S.K.N.W.K. was het een poosje kwijt en daar profiteerde Veere van na onoplettendheid in de S.K.N.W.K.-verdediging, 0-2.

Net voor rust hadden de blauw/zwarten terug moeten komen. Eerst schoot Remco v/d Berge tot drie keer toe op een tegenstander, maar Mark Bleiji kreeg de grootste kans toen hij alleen voor het doel de bal net naast krulde. Ruststand 0-2.

In de tweede helft een aanvallender S.K.N.W.K. en Veere moest vaak de lange bal hanteren. S.K.N.W.K. was zeker in het eerste half uur na rust geregeld dreigend over de linkerkant waar Remco v/d Berge steeds goed doorging, maar hij kreeg te weinig ondersteuning om tot grote kansen te komen. Eén keer leek Machiel Schot te kunnen scoren uit een van de voorzetten, maar helaas nam hij de bal niet goed aan.

Even later een enorme kans voor Mark Bleiji, maar hij wachtte net iets te lang om te schieten zodat de kans verloren ging. De verdiende 1-2 wilde niet vallen en de krachten ebden langzaam weg bij de thuisclub. Veere had daarna nog de mogelijkheid om de score uit te breiden maar daar wilde de prima keepende S.K.N.W.K.-doelman Kenneth Boogerd niet aan meewerken.

Zo eindigde deze boeiende wedstrijd in een overwinning voor kampioenskandidaat Veere. De man van de wedstrijd was overigens  de  prima leidende scheidsrechter de Ruiter die na de wedstrijd uren nodig had om zijn enige fout uit te leggen aan aanvoerder René Verschoor. Maar nadat de vrouw en dochter van de scheidsrechter naar het terras werden geleid, was dat probleem ook zo uit de wereld en bleef het nog lang gezellig op ‘Het Springer.

Volgende week de derby tegen FC De Westhoek, aftrap te Nieuwerkerk is 14:30 uur. Wie weet blijft S.K.N.W.K. in de race voor de derde periode !?

Toon v/d Berge

1 reactie op "S.K.N.W.K. 1 geeft goed partij tegen titelkandidaat Veere 1, maar komt toch te kort; 0-2"

1. SKNWK – VEERE 0-2
    Ja dat zat er dik in verliezen van de koploper.Zij kwamen hier naar toe om te winnen punt uit.Het elftal van SKNWK was dus weer niet compleet.Word er zo hard getraind dat er blessures van komen? Maar Veere had de zege in de eerste helt al veilig gesteld.De tweede helft was toch een beetje in het voordeel van SKNWK.Ze kwamen goed door en van links kwamen de voorzetten.Maar er is geen afmaker die met een paar bewegingen kan scoren en je tegenstander uitspelen.Maar Remco v/d Berge kan het niet aleen.Zodra hij de bal heeft moeten er twee man links en rechts met hem mee lopen zodat hij de bal nog een keer kan overspelen en terug kan ontvangen en daarna te scoren.Maar ja het mag zeker niet op die manier Zaterdag FC de Westhoek.Bij een volledige team geef ik ze een kans.Succes mannen.