S.K.N.W.K. 1 houdt slechts uur lang stand tegen Luctor Heinkenszand 1

Dit weekend voor S.K.N.W.K. 1 de voorlaatste competitiewedstrijd, ‘uit’ bij Luctor Heinkenszand. Een tegenstander waarvan in de thuiswedstrijd met maar liefst 0-11 werd verloren. S.K.N.W.K. trad deze keer aan zonder Robbert Uijl en de geschorste Remon de Jonge. Zij werden in de basis vervangen door Timo Verkaart en Justin de Bruine.

In de eerste helft probeerde de thuisploeg vooral met lange crossballen gevaarlijk te worden, maar meer dan een paar pogingen van  buiten de zestien  zat er niet in. De blauw/zwarten stonden goed georganiseerd en gaven heel weinig weg. Helaas was het te onrustig in de passing om zelf echt gevaarlijk te worden.

Toch kregen de Nieuwerkerkers de grootste kans in de eerste helft. Een corner van Remco v/d Berge kwam bij de totaal vrijstaande René Verschoor terecht maar helaas voor S.K.N.W.K. zette hij zijn hoofd niet goed tegen de bal waardoor het leder naast verdween. Ruststand 0-0.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Luctor Heinkenszand combineerde wat makkelijker, maar tot kansen kwamen ze niet. Aan de andere kant wel de mogelijkheden voor sknwk. Remco v/d Berge stuurde Jarno van Nieuwenhuize diep die goed naar binnen kwam, maar zijn schot richting bovenhoek werd prima gestopt door de luctor doelman.

Even later ging Justin de Bruine richting de keeper. Hij legde de bal breed op de meegelopen Jarno van Nieuwenhuize, maar de bal van Justin was net te hard zodat Jarno de bal niet in het lege doel kon schieten. Halverwege de tweede helft was het dan toch de thuisclub die de score opende. Een hoge bal voor het doel, keeper Mike Bakker twijfelde even en dat was voor een aanvaller van Luctor Heinkenszand net genoeg om de bal langs de S.K.N.W.K.-goalie te koppen.

Daarna was het duidelijk dat S.K.N.W.K. het allemaal liet lopen. Het geloof in een goed resultaat was verdwenen en Luctor profiteerde daar dankbaar van en kon binnen een kwartier de stand uitbreidden naar maar liefst 5-0 !! Gezien de eerste zestig minuten was dit totaal onnodig omdat S.K.N.W.K. nauwelijks iets weggaf. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week zaterdag, 26 mei 2018, de laatste wedstrijd van dit seizoen. Op sportpark ‘Het Springer’ is Jong Ambon 1 dan de tegenstander. Hopelijk gaan de jongens  er alles aan doen om dit seizoen met een overwinning af te sluiten en zo scheidend trainer Perry Snoep een mooi afscheidskado te bezorgen.

Een overwinning zal ook het afsluitende eindfeest bij S.K.N.W.K. een aardige stimulans geven !!