RCS produceert unieke hattrick van 100

Logo RudeStats

RCS100

Voor het derde opeenvolgende seizoen heeft RCS de grens van 100 doelpunten gehaald in de competitie. De Souburgse club stapte in 2015 over naar het zaterdagvoetbal en schoot in zijn debuutseizoen ongekend uit zijn slof met 139 doelpunten in de vierde klasse.

Die goals vormden de basis voor het kampioenschap. Vorig jaar in de derde klasse maakte RCS er 105, maar ondanks deze waterval aan doelpunten werd Arnemuiden kampioen. Het verschil was één punt: 69 voor Arnemuiden om 68 voor RCS. In de nacompetitie was RCS uitgepierd.

Ook in het derde seizoen in het zaterdagvoetbal heeft RCS nu de 100 doelpunten gehaald. De klinkende 8-1-overwinning op Dauwendaele bracht de Souburgse club op een totaal van 103. Drie keer op rij de grens van 100 doelpunten slechten is een unicum in het Zeeuwse standaardvoetbal.

Ook dit seizoen lijkt de Souburgse scoringsdrift echter geen kampioenschap op te leveren. Yerseke leidt nog altijd in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal. Na het 1-1-gelijkspel bij Kapelle heeft Yerseke met nog één duel voor de boeg een voordelige marge van drie punten met RCS.

Op de laatste speeldag speelt Yerseke thuis tegen VCK, terwijl RCS op bezoek gaat bij Zaamslag. Daarmee speelt de top vier op de slotdag tegen elkaar, maar voor VCK en Zaamslag staat er weinig meer op het spel. Beide zijn al zeker van de nacompetitie. Bij winst wordt Yerseke met 68 punten kampioen. Daarmee werd RCS vorig seizoen tweede…

Het eigen Zeeuws record van twee seizoenen geleden (139 doelpunten in één competitie) komt dit seizoen vermoedelijk niet meer in gevaar. De andere twee Zeeuwse ‘centurions’ Apollo’69 en Luctor Heinkenszand staan nu allebei op 126 treffers. Overigens zijn die twee tweede geworden in hun competitie.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com/