Nieuws over contributie S.K.N.W.K.

In de ledenvergadering van 31 mei 2018 stemden de aanwezige leden in met een voorstel van het bestuur verhoging van de contributie met ingang van het tweede kwartaal van dit jaar, dus per 1 juli 2018. Ook stemden de leden in met een nieuwe manier van inning van de contributiegelden. Hieronder leggen we dit kort uit.

 

Nieuwe contributiebedragen

Door een combinatie van stijgende kosten – zoals een fors gestegen afdracht aan de KNVB – en (helaas) dalende inkomsten komt de begroting de komende jaren een beetje onder druk. Aangezien het alweer een behoorlijke tijd geleden is dat de contributie voor het lidmaatschap van SKNWK is verhoogd, heeft het bestuur een voorstel tot contributieverhoging voorgelegd aan de leden. De tijdens de ledenvergadering aanwezige leden hebben hiermee ingestemd. Met ingang van 1 juli 2018 – het tweede kwartaal dus – gelden de onderstaande contributiebedragen met daarachter de ‘oude’ bedragen.

 

KWARTAALBETALING JAARBETALING
CATEGORIE WAS WORDT WAS WORDT
Seniorenleden €  33,00  €  36,00  €  132,00  €  144,00
Juniorenleden €  19,50  €  21,50  €    78,00  €    86,00
Pupillen €  15,00  €  16,00  €    60,00  €    64,00
Rustende leden €  12,00  €  12,50  €    48,00  €    50,00

 

Het bestuur hecht eraan om hier te benadrukken dat SKNWK zelfs met de nieuwe contributiebedragen nog tot de goedkoopste voetbalverenigingen op Schouwen-Duiveland en zelfs in Zeeland kan worden gerekend. We doen het op dit gebied per saldo dus niet slecht!

 

Automatische incasso – ClubCollect

De afgelopen jaren is in de ledenvergaderingen meerdere keren gevraagd naar een mogelijkheid tot automatische incasso van de contributie. Dat bleek lastig te organiseren, maar het bestuur heeft nu toch een mogelijkheid gevonden. Deze is in de ledenvergadering van 31 mei 2018 voorgelegd aan de leden en zij hebben met het voorstel ingestemd. In het kort komt het neer op het volgende. Met ingang van 1 juli 2018 wordt de contributie geïnd door ClubCollect en niet langer rechtstreeks door de penningmeester van SKNWK. ClubCollect is gespecialiseerd in de inning van contributies van verenigingen. Ze berekent hiervoor een gering bedrag per inning aan SKNWK. Een groot voordeel voor de penningmeester is dat hij niet langer ‘ leden achter de broek moet zitten’ als betaling uitblijft – en dit was de laatste jaren helaas steeds vaker het geval. Dit neemt ClubCollect namelijk ook over. Zij heeft een volledig geautomatiseerd systeem, waar onze penningmeester alles handmatig moest doen. Kortom, dit scheelt het bestuur/de penningmeester veel werk en de begroting geeft naar verwachting een minder vertekend beeld dan de afgelopen jaren een paar keer het geval was.

 

Hoe werkt de nieuwe contributie-inning in de praktijk?

Nadat de leden op 31 mei 2018 hadden ingestemd, is allereerst de overeenkomst met ClubCollect uitgewerkt en ondertekend. Het bestuur legt nu samen met ClubCollect de laatste hand gelegd de invoering van het nieuwe systeem. Op heel korte termijn volgt nader bericht via de website en per e-mail aan alle leden over de daadwerkelijke inning.

 

Bestuur S.K.N.W.K.

1 reactie op "Nieuws over contributie S.K.N.W.K."

  1. Warrig verhaal. Ingang 2e kwartaal per 1 juli?? Dat is dan toch 3e kwartaal per 1 juli of…..
    Om nu nog te innen vanaf 1 juli lijkt mij onwenselijk. Velen zullen wellicht hun contributie al hebben betaald voor het 3e kwartaal dat normaal loopt vanaf 1 juli tot en met 30 september.

Reacties gesloten.