Terechte overwinning S.K.N.W.K. 1 na prima pot voetbal tegen Koewacht 1

Vandaag, zaterdag 8 september 2018, de eerste thuiswedstrijd voor S.K.N.W.K. 1 voor de beker. Na de teleurstellende wedstrijd (3-1 nederlaag tegen Wolfaartsdijk 1) van vorige week hopelijk nu een betere pot.

In het eerste kwartier was de thuisploeg nog niet echt bij de les en kon Koewacht al snel de 0-1 scoren na zwak verdedigen. Echter dit was een aanzet naar beter, want hierna herstelden de blauw/zwarten zich en kwamen er ook mogelijkheden. Jarno van Nieuwenhuize ging na twintig minuten alleen op de keeper af legde de bal prima breed op Toby de Bruine die makkelijk de 1-1 kon maken.

S.K.N.W.K. ging goed door en kreeg nog enkele prima kansen en uit 1 van die kansen was het Jarno van Nieuwenhuize die na goed werk van Simon van Dongen en Toby de Bruine de 2-1 maakte. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft een prima startend S.K.N.W.K. dat een aantal mooie aanvallen liet zien, maar helaas werd daaruit nog niet gescoord. Aan de andere kant was het na gestuntel in de S.K.N.W.K.-defensie Koewacht dat eigenlijk onverwachts op gelijke hoogte kwam, 2-2. Maar S.K.N.W.K. kwam al snel op 3-2 na een schitterende goal. Remco v/d Berge onderschepte zelf de bal ging goed door en gaf vanaf links een perfecte harde voorzet die door Jarno van Nieuwenhuize prima werd binnen geschoten.

Daarna was het diezelfde Remco v/d Berge die Justin de Bruine tot twee keer toe de kans gaf om de wedstrijd definitief te beslissen, maar helaas leverde dat geen goals op. Aan de andere kant nog een paar kansen voor Koewacht die voortkwamen uit corners van S.K.N.W.K.. De gasten konden uitbreken, omdat S.K.N.W.K. niet goed gepositioneerd was en het was aan debutant doelman Daan v/d Cingel te danken (17 jaar) dat de gasten niet nog eens scoorden. Daan kon terugzien op een goed debuut na ’s ochtends al een wedstrijd te hebben gekeept in onder 19.

Zo eindigde deze bekerwedstrijd in een verdiende 3-2 overwinning voor S.K.N.W.K.. Volgende week komt ’s Heer Arendskerke op bezoek en bij winst kan S.K.N.W.K. misschien nog wel de volgende ronde halen !! Aftrap op sportpark ‘Het Springer’ is 14:30 uur.

Toon v/d Berge

2 reacties op "Terechte overwinning S.K.N.W.K. 1 na prima pot voetbal tegen Koewacht 1"

1. Tobi de Bruine geeft gescoord.En Jarno van Nieuwenhuize heeft 2x gescoord.Maar Justin de Bruine en Simon van Dongen en nog een paar scoorden niet.Maar dat bewaren ze voor de volgende wedstrijd.Eerst moeten ze de 0-1 zien weg te werken.En na 22 minuten viel er een doelpunt gescoord door Tobi de Bruine door aangeven van Jarno.De tweede goal viel na 30 minuten.Met een driemans aanval als eindstation Jarno van Nieuwenhuize dus 2-1.In de tweede helft maakt Koewacht 2-2.Niet lang daarna speelde Remco v/d Berge zich vrij en met een voorzet een paar meter voor de achterlijn bediende hij Jarno en met een volly maakte hij 3-2.Dan nog een vrije trap voor Koewacht.Die bal kwam hoog maar met een zweefduik ranselde de ingevallen doelman Daan v/d Cingel tot corner.Dik verdient mannen.

2. Prima wedstrijd van sknwk.Ga zo verder.