S.K.N.W.K. 1 vecht voor wat het waard is, maar komt toch te kort tegen Arendskerke 1, 1 – 2

Vandaag, zaterdag 15 september 2018, de laatste bekerwedstrijd van de eerste bekerronde. Tegenstander op sportpark ‘Het Springer’ was tegenstander ‘s Heer Arendskerke. Bij winst zou S.K.N.W.K. nog kans maken op de volgende ronde. vv Arendskerke staat voor het vierde seizoen onder leiding van Adriaan Nieuwenhuijse. Geen onbekende in Nieuwerkerk, omdat hij in het verleden ook een aantal jaren trainer/coach was bij de blauw/zwarten.

S.K.N.W.K. begon zonder de geschorste Toby de Bruine en de geblesseerde Dion de Jonge. Ook Remco Veenboer en Yannick v/d Cingel waren niet van de partij. De eerste helft is eigenlijk kort samen te vatten: De gasten met het vele balbezit (misschien ook wel logisch, omdat zij toch op een hoger niveau acteren in de competitie) en S.K.N.W.K. dat probeerde er met een uitval uit te komen.

Arendskerke kreeg ook de eerste kansjes, maar de grootste kans werd gelukkig voor S.K.N.W.K. naast geschoten. Toch kreeg de thuisploeg tien minuten voor rust nog een unieke mogelijkheid om op 1-0 te komen, maar de inzet van Justin de Bruine was te zacht om de doelman te passeren. Ruststand 0-0.

De tweede helft was amper twee minuten bezig toen Arendskerke op voorsprong kwam. Daar ging wel een fout aan vooraf in de defensie van S.K.N.W.K. Doelman Kenneth Boogerd redde eerst nog, maar aan de rebound was er niks meer te doen, 0-1.

Het was lastig voetballen voor S.K.N.W.K. Als er een keer balbezit was, werd de bal al snel ingeleverd. Het was eigenlijk alleen maar tegen houden. Toch kwamen de blauw/zwarten uit het niets op gelijke hoogte. Een scherpe vrije trap van Remco v/d Berge werd door Justin de Bruine geschampt en uiteindelijk in eigen goal gewerkt door een Arendskerke-verdediger, 1-1.

Heel lang kon de Nieuwerkerkse ploeg niet genieten van de gelijkmaker, want weer werd zeer onnodig een goal weggegeven, 1-2. Niet veel later ook bijna de 1-3,  maar de paal stond een treffer voor de gasten in de weg. In het laatste kwartier probeerde S.K.N.W.K. het nog wel door wat opportunistischer te gaan spelen, maar gevaarlijk konden ze echter nauwelijks meer worden. Eindstand uiteindelijk een terechte 1-2 in het voordeel van Arendskerke.

Hierdoor is het bekeravontuur voor dit seizoen ten einde. A.s. zaterdag start de competitie. Voor S.K.N.W.K. een thuisduel tegen Vosmeer 1. Dan zullen we kunnen zien of S.K.N.W.K. er klaar voor is om de eerste puntjes binnen te slepen. Succes !!

Toon v/d Berge

1 reactie op "S.K.N.W.K. 1 vecht voor wat het waard is, maar komt toch te kort tegen Arendskerke 1, 1 – 2"

  1. Verloren maar dat is geen schande,in elk geval niet geflatteerd.Maar moeten ze geen andere spelwijze toe gaan passen.Ik bedoel een wijze van spelen zo als Arendskerke dat deed,namelijk in de breedte de bal opbrengen.En dat begint in de verdedeging.Maar SKNWK caunterd meestal.Als je compact speeld hou je ook meer balbezit.De trainer zal dit toch ook wel zien.Mannen veel succes Zaterdag tegen Vosmeer.

Reacties gesloten.