Simon van Dongen is eerste leider op topscorerslijst senioren S.K.N.W.K. seizoen 2018-2019

Logo topscorer

Vandaag, zaterdag 22 september 2018, speelden drie van de vier seniorenteams haar eerste competitiewedstrijd. Zowel S.K.N.W.K. 1, 2 als 3 kwamen in aktie, voor S.K.N.W.K. 4 is het nog een weekje langer wachten. S.K.N.W.K. 1 kende uiteindelijk een prima start door een 1-3 achterstand nog om te buigen naar een 4-3 overwinning.

Het was allemaal niet hoogstaand op ‘Het Springer’ wat het 1e liet ziet. Remon de Jonge kopte de thuisploeg terug in de wedstrijd en zorgde voor een 1-2 ruststand. Na een 1-3 tussenstand was er een tumultueuze slotfase waarin uiteindelijk alsnog met 4-3 werd gewonnen van Vosmeer 1. Eerst scoorde Jarno van Nieuwenhuize de 2-3 en daarna boog Simon van Dongen de achterstand met 2 treffers om in een 4-3 winstpartij. Hiermee is Simon gelijk de koploper op de ranglijst bij de senioren van S.K.N.W.K.

Simon van Dongen

Het 2e speelde op ons eigen sportpark ‘Het Springer’ de derby tegen FC De Westhoek. Nieuwkomer Robin de Oude zorgde voor een 1-0 ruststand. Helaas werd deze voorsprong in de 2e helft te niet doen door FC De Westhoek en eindigde het duel in 1-1.

Het 3e kreeg kansen te over om op voorsprong te komen op ‘De Vospit’ in Kerkwerve tegen W.I.K. 2. Helaas stond het vizier niet scherp bij de blauw/zwarten. W.I.K. 2 kwam uiteindelijk uit een schitterende vrije trap op 1-0. In de 2e helft op zoek naar de gelijkmaker. Ook nu weer de grote domper, want nu scoorde de thuisploeg nog mooier. Een afgeslagen corner werd op prachtige wijze in de kruising geschoten. Uiteindelijk wist Wilco de Valk de eer nog te redden, maar S.K.N.W.K. 3 kwam helaas niet verder dan 2-1.

Zodoende is Simon van Dongen dus koploper op de topscorerslijst. Hij wordt gevolgd door 4 spelers die allen 1x scoorden vandaag. Volgende week zaterdag, 29 september 2018, komen alle vier onze seniorenteams (weer) in aktie voor de competitie.

De topscorerlijst ziet er na de 1e speelronde als volgt uit:

Voor een volledig overzicht van de topscorerslijst (en een terugblik op de voorgaande seizoenen) klik hier: https://www.sknwk.nl/topscorer-seizoen-2018-2019