S.K.N.W.K. 1 pakt ook in 2e competitieronde de volle buit

Na de wonderlijke ontsnapping vorige week tegen Vosmeer stond vandaag de uitwedstrijd bij Stavenisse op het programma. In de eerste helft was het vrijwel alleen maar S.K.N.W.K. wat de klok sloeg. Eerst was het de keeper die nog kon redden, maar na een kwartier was het Remco v/d Berge die prima doorging over links. Hij legde de bal terug op Jarno van Nieuwenhuize, die schoot niet goed in, maar de bal kwam bij Simon van Dongen die wel raak schoot, 0-1.

Toch had de thuisploeg de kans om op 1-1 te komen. Want na een ongelukkige handsbal kregen ze een penalty. Maar de voortreffelijk keepende Kenneth Boogerd stopte geweldig deze penalty. Even later kwamen de blauw/zwarten op 0-2 na een fout in de defensie van Stavenisse. Justin de Bruine maakte het koel af 0-2.

Nog voor de rust kreeg S.K.N.W.K. een penalty en dat was voor Simon van Dongen een koud kunstje de0-3 aan te tekenen. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft was net bezig toen Stavenisse uit een strafschop terugkwam tot 1-3. Maar nog niks aan de hand zou je zeggen. Maar na deze goal raakte het tot dan goed spelende S.K.N.W.K. de draad helemaal kwijt. Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg zelfs terug tot 2-3 na half ingrijpen in de Nieuwerkerkse-defensie.

Hierna kwam S.K.N.W.K. enkele keren goed weg. Eerst werd de lat geraakt en even later redde Kenneth Boogerd magistraal. Via de paal ranselde hij de bal uit het doel. Een kwartier voor tijd moest Stavenisse met tien man verder na het wegsturen van een speler na zijn tweede gele kaart.

S.K.N.W.K. kreeg daarna weer kansen zat. Eerst had Remco v/d Berge zelf moeten schieten in plaats van breed leggen. De tweede keer weer breed op Justin de Bruine, maar die mistte de opgelegde kans. Vijf minuten voor tijd dan toch de bevrijding. Remco vond Simon voor de goal en die besliste de wedstrijd 2-4.

Een wedstrijd waarin S.K.N.W.K. het zichzelf ongelooflijk moeilijk maakte, maar gelukkig de drie punten mee naar huis kon nemen. Volgende week een tegenstander van kaliber als in Bergen op Zoom Vrederust 1 de tegenstander is.